Over NPO
15 september 2021

“Er zijn niet veel functies als deze, dat maakt het voor mij speciaal”

In 2019 begon Kevin Steenbeeke zijn loopbaan bij NPO als stagiair. Na een succesvolle stage is hij nu werkzaam als promo coördinator voor NPO 2. Een bijzondere baan waarvan er niet veel in Nederland zijn. Momenteel zit hij midden in de promotie van het nieuwe tv-seizoen.

Een unieke functie
Tijdens zijn studie Media en Entertainment Management zocht Kevin een stageplek. Zo is hij terecht gekomen bij NPO. “Ik heb altijd al iets met televisie willen doen. Dat is dan ook de reden dat ik voor NPO heb gekozen. Er zijn niet veel functies als deze en dat is wat het voor mij speciaal maakt.”

Sinds maart vorig jaar is Kevin officieel in dienst getreden en heeft hij zijn plek gevonden bij NPO 2. “Als promo coördinator ben ik verantwoordelijk voor de programma promoties van de omroepen die onder NPO 2 vallen. Dat kan een promotie zijn van een film, documentaire of een nieuwe aflevering van een serie of een ander tv-programma. Zo heeft iedere zender zijn eigen promo coördinator. Ik houd mij bezig met de vormgeving en de voice-overs van de promotie en daarnaast ook met de planning. Vanuit de omroepen krijgen wij de ‘kale promo’s’ waar wij verschillende versies van maken. Daardoor kunnen de promoties tot wel 600 verschillende versies per maand oplopen.”

De start van het nieuwe tv-seizoen
Begin deze maand vond de opening van het nieuwe seizoen plaats. Met de komst van al die nieuwe programma’s is het in de maand augustus en september een stuk drukker voor Kevin. “Veel nieuwe programma’s betekent voor mij meer promoties. Het publiek is nog niet bekend met het programma-aanbod, dus is er meer tijd nodig om dit onder de aandacht te brengen. Daarom zijn er ook meer versies nodig om de interesse van de kijker te wekken.”

Het komt wel eens voor dat zaken anders lopen, waardoor er geschoven moet worden in de planning. “Door drukte kan het voorkomen dat bepaalde programma’s of promoties niet op tijd klaar zijn. Dit zorgt voor wijzigingen in de planning die doorgevoerd moeten worden. Hier komt mijn aandeel binnen de planning weer bij kijken. Wij zorgen er namelijk voor dat de promo’s worden ingepland. De afwisseling in het werk dat ik doe, vind ik heel fijn.”

Groeien binnen de organisatie
Kevin is inmiddels helemaal gewend aan de organisatie en hij is positief te spreken over NPO als werkgever. “Ik voel mij hier erg op mijn gemak. De sfeer op onze afdeling is fijn en we hebben veel contact onderling. Ook met de omroepen wordt er regelmatig geschakeld en is het prettig om met elkaar te kunnen overleggen. Nu gaan we met de afdeling één dag gezamenlijk naar kantoor, dat is ook weer gezellig.”

Vooruitkijkend naar de toekomst zit Kevin goed op zijn plek. “Ik vind het leuk wat ik nu doe. Je zorgt ervoor dat je een programma leuk en interessant maakt voor de doelgroep. Hierdoor ben je constant in beweging en zit er veel afwisseling in het werk. Als ik kijk naar de toekomst zie ik veel mogelijkheden binnen NPO. Op de lange termijn zou ik graag willen groeien binnen de organisatie en ik merk dat dat hier ook echt mogelijk is.”