Over NPO

Alle Tech-vacatures

De Nederlandse Publieke Omroep is al ruim 70 jaar een begrip in Nederland. Verschillende generaties zijn opgegroeid met het media-aanbod op onze lineaire televisie- en radiokanalen. Jij waarschijnlijk ook. Maar wist je dat wij continu bezig zijn met innovatie en verdere digitalisering van onze aanbodkanalen?

Van lineair naar on demand aanbod

Het mediagebruik van onze kijkers en luisteraars verschuift steeds meer naar online en on demand. Bij NPO zie je dat terug in onze VOD-platformen, podcasts, websites en de apps NPO Start en NPO Luister. Niet voor niets behoren ‘effectiever online’ en ‘volle snelheid op on demand’ tot de vijf strategische doelen van de NPO-organisatie. Daarmee maken we een transitie van lineaire programmering naar een 1-op-1 relatie met de gebruiker. Onze afdeling Technologie is daarin leading. De clusters Mediatechniek, Front-end services, Back-end services en Applicatie services krijgen de ruimte, tools en tijd om te blijven werken aan innovatieve oplossingen die het publiek verrassen. En jij kunt daar onderdeel van uitmaken!

Werken voor heel Nederland

Bij NPO is er voor iedereen media-aanbod, verspreid over diverse platforms, 24 uur per dag. Wat dat betekent voor jou als IT-professional? Je werkt aan producten voor heel Nederland die zorgen voor informatie, inspiratie en ontspanning. Met jouw werk maak je maatschappelijke impact. Omdat wij een publieke organisatie zijn, hebben we geen commerciële belangen. Het leveren van kwalitatieve producten en diensten staat voorop. En jouw toegevoegde waarde? Die zit in het relevant en persoonlijk maken van de gebruikerservaring.

Wij werken met de volgende tools en programmeertalen
Uitgelicht: nieuwe NPO Start app

NPO Start is onze gratis streamingdienst. Op dit moment bouwen we een volledig nieuwe NPO Start app. En we zijn ambitieus! De ontwikkeling hiervan doen we namelijk volledig inhouse. Ons doel? Nederlanders een perfecte, persoonlijke gebruikerservaring bieden. We doen dit met een klein team waardoor jouw invloed groot is. Met 6 miljoen streamstarts en 2,5 miljoen kijkers per week, is dit echt een project waar je aan mee wilt werken!

Ook iets voor jou?

Technologie is een breed vakgebied. Voor verschillende IT-specialisten is er een plek bij NPO. Voor zowel front-end en back-end developers als UX-designers, software testers, product owners, functioneel en technisch applicatie beheerders. Wil jij ook 17 miljoen mensen bereiken met jouw tech skills? Bekijk dan onze openstaande vacatures of app of bel met Christel Schermers, corporate recruiter, 06 30 60 05 11. Hopelijk zien we elkaar snel voor een (online) kennismaking.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.