Over NPO

Android Developer (NPO3, Zapp en Zappelin) (m/v/x)

Datum: 14 maart 2023
Uren: 36
Werken aan het nieuwe NPO Engagement Platform van NPO3, Zapp en Zappelin betekent een kwalitatief goed product ontwikkelen voor onze jonge doelgroepen. Als Android developer maak je zo met jouw werk écht maatschappelijke impact.

 

Dit ga je doen
Als Android developer is dit jouw kans om een nieuw online platform te bouwen voor onze jongere doelgroepen waarbij interactie centraal staat. We ontwikkelen een platform met apps en websites waar onze jonge doelgroepen op een gepersonaliseerde manier content kunnen vinden, waar ze actief kunnen meedoen en fan kunnen worden van programma’s en presentatoren. De presentatie van content zal meer aansluiten op de manier waarop jongeren tegenwoordig content consumeren: in een dynamische en vooral interactieve omgeving (zoals bestaande populaire sociale media en mediaplatformen).Als Android developer krijg je de kans om de app opnieuw te ontwikkelen. We willen naar een app waarin elke gebruiker op een unieke en persoonlijke manier kan genieten van alle content van de publieke omroepen.

In het team is er veel ruimte voor eigen inbreng en krijg je volledige ownership over de ontwikkeling van de app. We gebruiken Kotlin en programmeren volgens de Clean Architecture. Als Android developer denk je actief mee over de architectuur, designpatterns en de integratie van unit- en integratietesting. Naast Kotlin ga je werken met onder andere:

 • Android Studio & SDK;
 • Sketch & Zeplin;
 • Kotlin Coroutines;
 • Dagger2;
 • Retrofit & Mockito.

Hier herken jij jezelf in

Het digitale landschap verandert snel en voortdurend. Je bent nieuwsgierig naar techniek en wilt voortdurend op de hoogte zijn van nieuwe tools, frameworks en oplossingen. Jouw visie en mening over waar de technologie naartoe gaat, deel je graag met ons. Daarnaast sta je open voor discussie en verandering wanneer er nieuwe ideeën worden aangedragen. Uiteraard is er alle ruimte om zelf met input te komen. Niet onbelangrijk, je bent de Nederlandse en Engelse taal machtig en je hebt feeling met onze jongere doelgroepen (Zappelin, Zapp en NPO3) en sociale media.

Op jouw cv staat:

 • je hebt hbo werk en denkniveau;
 • je hebt ervaring met agile ontwikkelmethodes (o.a. scrum);
 • je hebt ervaring met Android;
 • je hebt kennis van en ervaring met Docker, Kubernetes en Unit-Testing;
 • je hebt ervaring met werken in CI/CD en automation.

 

Team Engagement Platform
De afdeling Technologie zit in midden in een uitdagende transitie naar een tech-savvy organisatie. Jij hebt ambities en wij ook! Samen met jou willen wij deze verwezenlijken in onze weg naar onze nieuwe tech culture. Dus neem je kennis en ervaring mee en kom bij ons bouwen! Je komt in een startup team te werken met de voordelen van een grote organisatie waarbij wij werken met de nieuwste tech stack.

Arbeidsvoorwaarden

 • Bij NPO hanteren wij een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
 • Je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • Je krijgt 200 vakantie-uren;
 • Wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen;

De functie van Android developer wordt voor 36 uur per week ingevuld en heeft een salaris tussen € 2.869,= en € 5.284,= bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract. 

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van medior/senior Android developer, app
 of bel met Tino Moolenaar, corporate IT recruiter, 06 31 38 09 25. Heb je geen vragen en ben je enthousiast? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatieknop en stuur ons jouw cv en motivatie (t.a.v. Tino Moolenaar).

Wanneer ontvang je een reactie?
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een digitaal gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een tweede gesprek bij NPO in Hilversum waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!   

Open voor iedereen De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. En dat is precies waar wij als NPO naar op zoek zijn. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Onze vacatures staan daarom open voor iedereen.

 

 

 

Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.