Over NPO

Applicatiebeheerder (m/v/x)

Datum: 08 November 2022
Uren: 36

Zorg jij ervoor dat NPO kan beschikken over een optimaal werkend Media Business Management Systeem Whats’On? Hebben lineaire broadcast en Video On Demand voor jou geen geheimen? Dan ben jij onze nieuwe applicatiebeheerder voor Whats’On.

Dit ga je bij ons doen
Als Applicatiebeheerder zorg jij ervoor dat NPO beschikt over een zeer hoogwaardige Whats’On dienstverlening (ons media business management systeem). Het eerste jaar richt je je op het in bedrijf nemen van de nieuwe Whats’On release en zorg je voor een vlekkeloze datamigratie uit de huidige Whats’On omgeving (on premise) naar de nieuwe omgeving (cloud). Zo ontwerp en implementeer je als applicatiebeheerder nadat het nieuwe systeem in gebruik is genomen, alle beheerprocessen die nodig zijn voor het operationeel applicatiebeheer. Uiteraard doe je dat niet alleen want je werkt samen met je collega’s in het productteam, de Whats’On gebruikers en onze leverancier.

Na ongeveer een jaar neem je het operationeel applicatiebeheer onder je hoede. Daarbij moet je denken aan:

 • het samen met de leveranciers verzorgen van het onderhoud en beheer van de Whats’On applicatie en van het ecosysteem waarin deze applicatie draait;
 • het inrichten en monitoren van de IT beheerprocessen (o.a. incident- en change management);
 • het ontwikkelen en onderhouden van de rapportages en interfaces door data uit het Whats’On systeem te halen en deze om te zetten in het gewenste dataformaat;
 • fungeren als aanspreekpunt binnen NPO voor op maat gemaakte integraties en rapportages;
 • het begeleiden bij de uitrol van nieuwe releases (we releasen minimaal 4 keer per jaar);
 • het afstemmen met gebruikers en analyseren van hun vragen;
 • het documenteren van je Whats’On kennis in Confluence.

Cluster Media Techniek
Je komt als applicatiebeheerder te werken in het cluster Media Techniek dat onder andere verantwoordelijk is voor de techniek die nodig is om zowel TV-uitzendingen als Video on Demand (VOD) publicaties op de kanalen van NPO mogelijk te maken.

Binnen het cluster is een viertal productteams actief. Team Whats’On bestaat uit een product eigenaar, een projectmanager, een metadataspecialist, een collega applicatiebeheerder en een business analist. In 2023 zullen we het team uitbreiden met een functioneel beheerder. Dit (agile) team werkt door middel van sprints aan een ambitieuze roadmap.

Whats’On
Het Media Business Management Systeem Whats’On vervult voor NPO een (missie-)kritieke functie en vormt het hart van zowel content- als metadata publicatie- en verantwoordingsprocessen. Het systeem verzorgt de planning van en is voorwaardelijk voor het uitzenden en publiceren van videocontent op alle lineaire kanalen en VOD-platformen van de NPO.

Hier herken je jezelf in

 • Je hebt hbo werk- en denkniveau;
 • Op jouw cv staat een aantal jaar ervaring in een vergelijkbare functie, ervaring met Scrum en XSLT;
 • Je analytische vaardigheden helpen je om complexe datamodellen te interpreteren;
 • Problemen zie je als een uitdaging;
 • Ervaring met Whats'On is een pre.

Onze nieuwe collega applicatiebeheerder is iemand waar collega’s op kunnen bouwen en met wie ze graag samenwerken. Je doet wat je zegt en je zegt wat je doet. Je neemt initiatief, hebt een aanstekelijk enthousiasme, bent leergierig en kijkt graag hoe werkzaamheden slimmer en nóg kwalitatiever kunnen worden georganiseerd.

Arbeidsvoorwaarden

 • Bij NPO hanteren wij een 36-urige werkweek met flexibele werktijden waarbij wij hybride werken;
 • Je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • Je krijgt 200 vakantie-uren;
 • Wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen.

De functie van applicatiebeheerder heeft een salaris tussen € 2.813,= en € 4.291,= bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van applicatiebeheerder neem dan contact op met Hajo de Visser, via 06 38 69 17 00. Je kunt ook bellen of appen met Tino Moolenaar, ICT recruiter, via 06 - 31 38 09 25. Heb je geen vragen en ben je enthousiast, stuur ons dan jouw cv en motivatie (t.a.v. Hajo de Visser).

Wanneer ontvang je een reactie?
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit op gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een tweede gesprek waarbij wij meer de diepte ingaan en waarbij wellicht zelfs een casus ingezet wordt. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod! 

Open voor iedereen
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. En dat is precies waar wij als NPO naar op zoek zijn. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Onze vacatures staan daarom open voor iedereen.

Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.