Over NPO

Backend developer (m/v/x)

Datum: 28 March 2022
Het productteam Data Services binnen de afdeling Technologie verzorgt transport en ontsluiting van metadata binnen een complex systeemlandschap. We werken hard aan het generiek maken van de diensten en versimpeling van de metadataketen middels microservices-architectuur. We kennen en beheren alle interfaces met aangrenzende systemen en bieden 24/7, snel en veilig, betrouwbare metadata-bronnen aan diverse afnemers.

De omgeving draait op VMware virtuele machines onder Red Hat Enterprise Linux, geprovisioned vanuit Ansible en onderhouden m.b.v. Red Hat Satellite. De hosts worden volledig vanuit Ansible ingericht, gehardend, gekoppeld aan monitoring en backup systemen en voorzien van toepassingspecifieke software en configuratie. Aan het stabiel en veilig houden van onze (productie) omgeving stellen we hoge eisen.

Data Services maakt veel gebruik van open source software met de nadruk op Apache, MariaDB, Python en Flask, maar ook HAProxy, Git/Mercurial, Check_MK, Bareos, PHP, Redis, Munin e.d. Verder wordt er in de NPO metadataketen veel gebruik gemaakt van XML technieken (XPath, XSD, XSLT).

Dit ga je bij ons doen
Je bouwt aan metadata API's voor interne en externe afnemers en zorgt voor bijbehorende documentatie, tooling en logging. Via Ansible weet je jouw bouwblokken in de verschillende type omgevingen te borgen. Je begrijpt het belang van open standaarden en hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden; verder onderschrijf je PEP 20. Je vind het leuk om je handen uit de mouwen te steken en ziet er niet tegenop om je een complexe keten eigen te maken.

Daarnaast zal je een bijdrage leveren in het ondersteunen van onze huidige en nieuw te ontwikkelen metadata diensten rond audio en video content. Je detecteert (inhoudelijke) problemen in de metadata keten m.b.v. onze tooling, monitoring, log files e.d. en helpt deze te verbeteren.

Hier herken je je zelf in

  • HBO werk- en denkniveau
  • Gedegen kennis van Python
  • Ervaring met Ansible in een (Red Hat) Linux omgeving
  • Gedegen kennis van HTTP, WSGI, REST, XML
  • Bij voorkeur ervaring met Flask, SQLAlchemy, Jinja, requests, lxml
  • DevOps mindset

Als Backend Developer kan je goed samenwerken met je collega’s, ben je kwaliteit gedreven en ben je stressbestendig

Arbeidsvoorwaarden

  • Bij NPO hanteren wij een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
  • Je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
  • Je krijgt 200 vakantie-uren;
  • Wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen;

De functie van Backend Developer wordt voor 36 uur per week ingevuld en heeft een salaris tussen € 3.293,= en € 5.180,= bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x. Ben je een interne medewerker van NPO dan zijn er regels vastgelegd omtrent het intern doorgroeien naar een andere functie/schaal. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een contract voor 1 jaar.

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van Backend developer bel of app met onze recruiter, Christel Schermers via 06 30 60 05 11. Heb je geen vragen en ben je enthousiast stuur dan je cv en motivatiebrief (t.a.v. Christel Schermers).

Wanneer ontvang je een reactie?
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een (digitaal) gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een vervolg gesprek waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!

Open voor iedereen

De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. En dat is precies waar wij als NPO naar op zoek zijn. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Onze vacatures staan daarom open voor iedereen.

Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.