Over NPO

Backend developer (m/v/x)

Datum: 27 juli 2023

Kom samen met ons bouwen aan NPO, de website waarmee we met onze publieke content impact blijven realiseren voor ons miljoenen publiek! 

Dit ga je bij ons doen
Als backend developer is dit de kans om aan de backend te werken die de player in de nieuwe NPO start app en de verschillende omroepen gaat voorzien van alle benodigde data, waaronder informatie over de video’s en de DRM. Deze player zal voor zowel radio als tv gebruikt worden en zal ervoor zorgen dat gebruikers kunnen kijken naar ontspannende programma’s, nieuws, films of docu’s en luisteren naar verschillende radio stations van de NPO. Uiteraard doen we dit om een optimale kijk- en luister ervaring te creëren voor de gebruikers. In het team is er veel ruimte voor eigen inbreng en krijg je volledige ownership over de ontwikkeling van de services. We gebruiken Node.js / Typescript en programmeren object-georiënteerd.

Als backend developer denk je actief mee over de architectuur, designpatterns en de integratie van testing. In sprints leveren we iedere 2 weken een nieuwe release op. Hiervoor gebruiken we Jira en Azure. Binnen het team helpen we elkaar door code te reviewen en checken daarbij op zaken zoals unit-tests en SOLID code. Ervaring met het automatiseren van deployments (CI/CD) is onderdeel van jouw werkzaamheden. 

Hier herken je jezelf in

 • Je hebt hbo werk en denkniveau;  
 • je bent een Backend developer met:
  • AWS infrastructuur/ DevOps ervaring;
  • ervaring met agile ontwikkelmethodes (o.a. scrum);  
  • bekend met: NodeJS, TypeScript, SQS, Lambda, DynamoDB, AWS, Jira, Git;
  • ervaring met Data Modeling, REST / Microservices Architectuur, CI/CD, High-traffic Services;
  • ervaring met Docker;
  • unit-tests, E2E tests;

Tot slot kom je te werken in een Nederlandse organisatie waar de voertaal Nederlands is, óók binnen Tech. De functie kan niet remote uitgevoerd worden. 

Als Backend developer heb je een focus op Security, Privacy, Scalability, Performance, Metrics, Logging, Testing.

We hebben een torenhoge ambitie en zullen die samen met jouw ambitie proberen te verwezenlijken in onze weg naar onze nieuwe Tech culture. Als backend developer is het ook jouw  uitdaging om hieraan mee te bouwen. Dus neem je kennis en ervaring mee en kom bij ons bouwen! Het digitale landschap verandert snel en voortdurend.

Als je nieuwsgierig bent naar techniek en voortdurend op de hoogte wil zijn van nieuwe tools, frameworks en oplossingen pas je goed bij ons. Je komt in een startup team te werken met de voordelen van een grote organisatie. Jouw collega’s vinden het leuk als je een visie en mening hebt over waar de technologie naartoe gaat. Je staat open  voor discussie en veranderingen wanneer er nieuwe ideeën worden aangedragen en natuurlijk is er alle ruimte om ook zelf met input te komen. 

Team NPO Start
De afdeling Technologie zit in midden in een uitdagende transitie naar een tech-savvy organisatie. Jij hebt ambities en wij ook! Samen met jou willen wij deze verwezenlijken in onze weg naar een nieuwe tech culture. Dus neem je kennis en ervaring mee en kom bij ons bouwen! Je komt in een startup team te werken met de voordelen van een grote organisatie waarbij wij werken met de nieuwste tech stack. Wil je meer weten over het werken aan de nieuwe NPO Start app? Kijk dan op https://bit.ly/39zxBvY

Arbeidsvoorwaarden

 • Iedereen is welkom. Ook als je bijvoorbeeld een arbeidsbeperking hebt en er aanpassingen nodig zijn;
 • bij de NPO werken we hybride en kennen we flexibele werktijden;
 • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • je krijgt 200 vakantie-uren (o.b.v. 36 uur);
 • er is budget en tijd voor persoonlijke ontwikkeling;
 • een eigen laptop en een mobiele telefoon kiezen, is voor ons vanzelfsprekend.

De functie van backend developer is een vaste baan (jaarcontract) voor 36 uur per week en kent een salaris tussen € 3.359,= en € 5.284,= bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay (m/v/x).

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van backend developer neem dan contact op met Laura Göysu, recruiter, via 06 - 23 90 91 90. Je kunt haar ook appen. Heb je geen vragen en ben je enthousiast, stuur ons jouw cv en motivatiebrief (t.a.v. Laura Göysu). 

Wanneer ontvang je een reactie?
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een digitaal gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een tweede gesprek bij NPO in Hilversum waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod! 

 

Open voor iedereen
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de NPO op deze wijze versterkt.

 

Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.