Over NPO

Backend developer (Zapp Zappelin NPO3)

Datum: 07 april 2021
Uren: 32 - 36

Werken aan het nieuwe NPO Engagement Platform van NPO3, Zapp en Zappelin. Dat betekent een kwalitatief goed product ontwikkelen voor onze jonge doelgroepen. Als Backend developer maak je met jouw werk écht maatschappelijke impact.

Native Dutch is required for this postion!

Wat ga je doen? 
Als Backend developer is dit jouw kans om een nieuw online platform te bouwen voor onze jongere doelgroepen waarbij interactie centraal staat. We ontwikkelen een platform met apps en websites waar onze jonge doelgroepen op een gepersonaliseerde manier content kunnen vinden, waar ze actief kunnen meedoen en fan kunnen worden van programma’s en presentatoren. De presentatie van content zal meer aansluiten op de manier waarop jongeren tegenwoordig content consumeren: in een dynamische en vooral interactieve omgeving (zoals bestaande populaire sociale media en mediaplatformen).

In het team is er veel ruimte voor eigen inbreng en krijg je volledige ownership over de ontwikkeling van de app. We gebruiken PHP7 en programmeren object-georiënteerd. Als Backend developer denk je actief mee over de architectuur, designpatterns en de integratie van testing. In sprints leveren we iedere 2 of 3 weken een nieuwe release op. Hiervoor gebruiken we Jira en Git. Alle code submits wordt gereviewed door een collega en moet zijn voorzien van een unit-test. Onze software is webbased en wordt vaak gehost in een cloudomgeving. Daarom is ervaring met het automatiseren van deployments (CI/CD) onderdeel van jouw werkzaamheden. 

Naast PHP ga je werken met onder andere:

 • Symfony
 • Automatisering van Deployments (CI/CD)
 • Docker
 • Kubernetes
 • Unit-tests 

Van salaris tot onboarding

 • NPO kent een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
 • vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • 200 vakantie-uren;
 • NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen;
 • NPO Fit programma voor een goede fysieke en mentale balans;
 • leuke onboarding app zodat je snel je weg weet te vinden binnen NPO.

Wat breng je mee? 
Het digitale landschap verandert snel en voortdurend. Je bent nieuwsgierig naar techniek en wilt voortdurend op de hoogte zijn van nieuwe tools, frameworks en oplossingen. Jouw visie en mening over waar de technologie naartoe gaat, deel je graag met ons. Daarnaast sta je open voor discussie en verandering wanneer er nieuwe ideeën worden aangedragen. Uiteraard is er alle ruimte om zelf met input te komen. Niet onbelangrijk, je bent de Nederlandse en Engelse taal machtig en je hebt feeling met onze jongere doelgroepen (Zappelin, Zapp en NPO3) en sociale media.

Op jouw cv staat:

 • je hebt hbo werk en denkniveau;
 • je hebt ervaring met agile ontwikkelmethodes (o.a. scrum);
 • je hebt ervaring met PHP en Symfony;
 • je hebt kennis van en ervaring met Docker, Kubernetes en Unit-Testing;
 • en je hebt ervaring met werken in CI/CD en automation.

Team Engagement Platform
De afdeling Technologie zit in midden in een uitdagende transitie naar een tech-savvy organisatie. Jij hebt ambities en wij ook! Samen met jou willen wij deze verwezenlijken in onze weg naar onze nieuwe tech culture. Dus neem je kennis en ervaring mee en kom bij ons bouwen! Je komt in een startup team te werken met de voordelen van een grote organisatie waarbij wij werken met de nieuwste tech stack

Hoe kun je reageren? 
Wil je meer weten over de functie van PHP developer app of bel met Christel Schermers, corporate recruiter, 06 30 60 05 11. Heb je geen vragen en ben je enthousiast? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatieknop en stuur ons jouw cv en motivatie (t.a.v. Christel Schermers).

Wanneer ontvang je een reactie? 

Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een digitaal gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een tweede gesprek bij NPO in Hilversum waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!   

Belangrijk om te weten:

 • kom je bij ons werken? Dan hebben we jouw VOG en referenties nodig.
Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.