Over NPO

Backend Typescript Developer (Zapp/Zappelin/NPO3) (m/v/x)

Datum: 03 januari 2023

Werken aan een geheel nieuw NPO Engagement Platform van NPO3, Zapp en Zappelin. Dat betekent een kwalitatief product ontwikkelen voor onze jonge doelgroepen. Als backend Typescript developer maak je zo met jouw werk écht maatschappelijke impact.  

Wat ga je doen? 

Heb jij backend ervaring in Typescript? En ook zo'n hekel aan legacy code? Dan is dit jouw kans om een greenfield online platform te bouwen voor onze jongere doelgroepen waarbij interactie centraal staat. We ontwikkelen een geheel nieuw platform met apps en websites waar onze jonge doelgroepen op een gepersonaliseerde manier content kunnen vinden, waar ze actief kunnen meedoen en fan kunnen worden van programma’s en presentatoren. De presentatie van content zal meer aansluiten op de manier waarop jongeren tegenwoordig content consumeren: in een dynamische en vooral interactieve omgeving (zoals bestaande populaire sociale media en mediaplatformen).  
Het project heeft een flinke omvang, waardoor we handen te kort komen. Het medialandschap is groot en organisch. We zijn daarom ook op zoek naar iemand die proactief wil meedenken, goed gedijt in complexe omgevingen, zich de materie snel eigen maakt. Iemand die verantwoordelijkheid neemt om samen met het team tot een goede oplossing te komen. Bijt jij je graag vast in domein-architectuur vraagstukken?  
Het platform dat wij ontwikkelen wordt van voor tot achter gebouwd in Typescript in een monorepo en opgeleverd naar AWS middels CDK. Hiervoor maken we een compleet geautomatiseerde straat voor OTAP met Github actions. We proberen hierbij zoveel mogelijk standaardoplossingen te ‘leveragen’ en actief de architectuur zo simpel mogelijk te houden. 
In het team is er veel ruimte voor eigen inbreng en krijg je volledige ownership over de ontwikkeling. Je denkt actief mee over de domein architectuur, designpatterns en de implementatie van testing. In sprints worden iedere 2 of 3 weken een nieuwe release opgeleverd. Hiervoor gebruiken we Jira en Git. Alles wordt gereviewed door collega’s en gedekt door automatische tests.

 

Wat breng je mee: 

 • Backend developer met ruime ervaring in Typescript;
 • Ervaring met Data modeling / data architectuur
 • Ervaring met AWS;
 • Relationele databases (PostgreSQL, Prisma);
 • Ervaring met API-design en -implementatie (GraphQL is een pré); 
 • Automated testing
 • Team player, Communicatief, Pro-actief; 
 • Je hebt HBO werk en denkniveau;
 • Je hebt ervaring met Scrum 

Wat breng je mee?  
Het digitale landschap verandert snel en voortdurend. Je bent nieuwsgierig naar techniek en wilt voortdurend op de hoogte zijn van nieuwe tools, frameworks en oplossingen. Jouw visie en mening over waar de technologie naartoe gaat, deel je graag met ons. Daarnaast sta je open voor discussie en verandering wanneer er nieuwe ideeën worden aangedragen. Uiteraard is er alle ruimte om zelf met input te komen. Niet onbelangrijk, je bent de Nederlandse en Engelse taal machtig en je hebt feeling met onze jongere doelgroepen (Zappelin, Zapp en NPO3) en sociale media. 

Team Engagement Platform 

De afdeling Technologie zit in midden in een uitdagende transitie naar een tech-savvy organisatie. Jij hebt ambities en wij ook! Samen met jou gaan wij deze verwezenlijken in onze weg naar onze nieuwe tech culture. Dus neem je kennis en ervaring mee en kom bij ons bouwen! Je komt in een startup team te werken met de voordelen van een grote organisatie waarbij wij werken met de nieuwste tech stack. 

Arbeidsvoorwaarden

Dat je een mobiel en MacBook van NPO krijgt is vanzelfsprekend. Het samenwerken met je collega’s aan de doorontwikkeling van het product maakt het vet net als het werken met de nieuwste tech stack. Wil je thuiswerken? Ook geen enkel probleem! We werken momenteel hybride bij NPO.

We hebben een 36-urige werkweek die je flexibel kunt indelen, ideaal voor een goede balans tussen werk en privé. Bovendien hebben we 5,5 week vakantie op jaarbasis. Hebben we al wat verteld over de NPO-programma’s? Met NPO Fit proberen we je fysiek en mentaal “fit’ te houden. Door NPO Academy zorgen we ervoor dat je de ruimte krijgt om jezelf te blijven ontwikkelen. De vaste eindejaarsuitkering van 6%, een bijdrage in de ziektekosten en een collectieve pensioenregeling zijn ook aanwezig.

De functie van Backend Typescript Developer wordt voor 36 uur per week ingevuld (waarbij je 4 x 9 uur mag werken) en kent een salaris tussen € 3.359,= en € 5.284,=  bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.  

Hoe kun je reageren?  
Wil je meer weten over de functie van Backend Typescript Developer , app of bel met Tino Moolenaar, corporate IT recruiter, 06 31 38 09 25. Heb je geen vragen en ben je enthousiast? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatieknop en stuur ons jouw cv en motivatie (t.a.v. Tino Moolenaar).

Wanneer ontvang je een reactie? 
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een digitaal gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een tweede gesprek bij NPO in Hilversum waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!   

  Solliciteer direct
  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Job alert

  Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.