Over NPO

Business Analist

Datum: 16 november 2021

We werken hard aan het in huis ontwikkelen van het grootste Nederlandse Video on Demand platform (NPO Start). Als Business Analist ben jij hier een belangrijke schakel in.

Dit vind je leuk om te doen 
Als business analist vertaal samen met het NPO Start team vraagstukken en probleemstellingen naar passende tech-oplossingen. Dit doe je in de vorm van flowcharts, use cases, wireframes, uitgewerkte user interface ontwerpen of conceptuele datamodellen. Hierbij houd je voortdurend rekening met de software architectuur en tech strategie van NPO.

Wat zijn je belangrijkste taken?

 • je helpt het team met het definiëren en specificeren van wensen en eisen en werkt deze uit in user stories en use cases;
 • je bent de schakel tussen de NPO organisatie en de technologie afdeling als het gaat om nieuwe of verbeterde functionaliteiten;
 • je haalt wensen en eisen op, analyseert en beoordeelt functionele en/of technische concepten op onder meer haalbaarheid, kosten en baten, impact, alternatieven en risico’s. Vervolgens adviseer je over mogelijkheden en verbeteringen richting interne klanten;
 • je weet functionele wensen en eisen te vertalen naar een functioneel ontwerp voor de ontwikkelaars en testers waarbij je gebruik maakt van onder andere flowcharts, domeinmodellen en wireframes;
 • tijdens het development proces bewaak en beheer je de requirements en stuur je bij waar nodig;
 • tot slot zorg je voor de juiste documentatie.

Dit alles doe je samen met Product Owners en developers.

Hier herken je jezelf in 

 • je hebt hbo werk en denk niveau;
 • op jouw cv staat een paar jaar ervaring als business analist en kennis van Jira en Confluence (pré);
 • Agile werken is jouw tweede natuur;
 • tot slot ben je analytisch.

Team NPO Start
De afdeling Technologie zit in midden in een uitdagende transitie naar een tech-savvy organisatie. Jij hebt ambities en wij ook! Samen met jou willen wij deze verwezenlijken in onze weg naar onze nieuwe tech culture. Dus neem je kennis en ervaring mee en kom bij ons bouwen! Je komt in een startup team te werken met de voordelen van een grote organisatie waarbij wij werken met de nieuwste tech stack. Wil je meer weten over het werken aan de nieuwe NPO Start app? Kijk dan op https://bit.ly/3morE8S.

Van salaris tot onboarding

 • NPO kent een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
 • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • je krijgt 200 vakantie-uren;
 • wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen;

De functie van Business Analist wordt voor 36 uur per week ingevuld. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring word je ingeschaald in schaal G (€ 2.731,= tot € 4.166,=) of H € 3.197,= tot € 5.029,=) volgens de CAO voor het omroeppersoneel. Het is een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.

Hoe kun je reageren? 

Wil je meer weten over de functie van Business Analyst dan kun je appen of bellen met Christel Schermers, corporate recruiter, 06 30 60 05 11. Heb je geen vragen en ben je enthousiast? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatieknop en stuur ons jouw cv en motivatie (t.a.v. Christel Schermers).

Wanneer ontvang je een reactie?

Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een digitaal gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een tweede gesprek bij NPO in Hilversum waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!   

Belangrijk om te weten:

 • kandidaten die bij ons komen werken, dienen een VOG aan te vragen en referenties aan te leveren.
Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.