Over NPO

Cloud data engineer (m/v/x)

Datum: 03 January 2023
Uren: 36

De data van de publieke omroep worden steeds talrijker en geven eindeloze mogelijkheden. Daarmee willen we databewuste keuzes maken. En bij NPO gaat dat niet alléén op basis van data, kosten en tijd maar mede op basis van strategie en beleid en uiteraard binnen de kaders van de geldende privacyregels. Onze ambitie is om de data steeds breder te delen: binnen én buiten de publieke omroep. Dit valt en staat met een stabiele, schaalbare rapportage & analyse infrastructuur. En daarvoor zijn we op zoek naar jou!  

NPO heeft de ambitie om inzicht te krijgen in en rapportage te maken over de hele contentketen. Denk bijvoorbeeld aan een programma-idee tot aan het daadwerkelijk programmeren in de gids, het streamen achteraf, de interactie op facebook, de kwalitatieve waardering van onze panels, evaluatie voor een eventueel volgend seizoen en de auteursrechtenvergoeding achteraf. Elk stuk is een apart data-systeem die we daarvoor (gaan) ontsluiten. Dit helpt ons om vooral de maatschappelijke waarde van documentaires en podcasts in te schatten om zo het optimale distributie- en marketingkanaal in te zetten. 

Dit valt en staat met de drie verantwoordelijkheden waar jij je mee bezig gaat houden:  

 1. Zorgen dat er überhaupt data is; 
 2. Zorgen dat deze data goed gestructureerd is om onze analyses en rapportages betrouwbaar te houden; 
 3. Zorgen dat de afnemers binnen NPO en bij de publieke omroepen bij deze data kunnen.  

Dit ga je doen  

Als cloud data engineer werk je nauw samen met de data analisten en de eigenaren van de data systemen binnen NPO of bij de omroepen om te garanderen dat we altijd werkbare data kunnen ontsluiten die stabiel is.  

 • Ontwerpen en inrichten van nieuwe ETL (of ELT) processen geschreven als microservice in Golang en als App Engine of Cloud Run services; 
 • Ontwikkelen en uitwerken van aanpassingen op bestaande datasystemen, die data centraliseren in Google BigQuery; 
 • Monitoren en validatie inregelen op data integratieprocessen; 
 • Ontwikkelen, ontwerpen, en developen van data modellen voor analysedoeleinden; 
 • Optimalisatie van query’s, views, en de schedules voor gebruik in Looker en PowerBI; 
 • Inzichtelijk maken én houden van afnemers, afhankelijkheden en de structuur van het data/reporting platform. 

Onze ambitie is daarnaast om op een veilige manier data te delen: intern en via publieke omroepen. Dit veilig en geborgen inregelen ligt ook bij jou.  

Hier herken je jezelf in 

 • HBO/WO werk- denkniveau; 
 • 3+ jaar Programming in een statically typed language. Wij werken met Golang, vergelijkbare expertise is prima (e.g. Java/Scala); 
 • 1+ jaar ervaring met Cloud platforms (AWS/Azure/GCP), bij voorkeur GCP; 
 • Hands-on ervaring met deployment and provisioning automation tools, Containers/Docker, Ansible / Terraform; 
 • Hands-on ervaring met opstellen en optimaliseren van SQL queries in de breedste zin van het woord; 
 • Hands-on ervaring met complexe Extract Transform Load (ETL) pipelines. 

Je ontwerpt, bouwt en operationaliseert data processen waarbij je pleit voor de DataOps cultuur in de Data & Analytics domeinen. Oftewel: Je houdt van structuur, gemak, en standaarden. Onze ideale kandidaat heeft ervaring met het inregelen hiervan. Onze ambitie is ook om dit te standaardiseren middels tooling zoals bijvoorbeeld .dbt of BigLake.  

Arbeidsvoorwaarden 

 • bij NPO hanteren wij een 36-urige werkweek met flexibele werktijden; 
 • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris; 
 • je krijgt 200 vakantie-uren; 
 • wij hebben een NPO Academy om jezelf verder te ontwikkelen; 

De functie van cloud data engineer wordt voor 36 uur per week ingevuld (waarbij je 4 x 9 uur mag werken) en kent een salaris tussen € 3.359,= en € 5.284,=  bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.  

De afdeling    

De afdeling Data en Personalisatie is verantwoordelijk voor het realiseren van de datastrategie van NPO. Het doel van deze strategie is het continu inzichtelijk maken van de behoeften van het Nederlandse publiek en hier op in te spelen met slimme op data gebaseerde functionaliteiten, uiteraard binnen de geldende privacy grenzen.

De afdeling bestaat uit de volgende teams:     

 1. Data Analyse;    
 2. Data Integratie, Aanbevelingen en Zoeken;    
 3. NPO-id en Profiel;    
 4. Metadata kwaliteit.     

Als cloud data engineer maak je deel uit van het team Data Analyse, maar draai je mee in de sprints van Data Integratie, Aanbevelingen, en Zoeken. Daarin werk je volgens de agile scrum methodiek met 2-wekelijkse sprints. Voor de prioriteiten en planning  stem je jou werkzaamheden af met de data analisten, zij werken agile samen middels dagelijkse standups, een gedeelde roadmap en KANBAN-bord. 

Interesse? 
Wil je meer weten over de functie van cloud data engineer bel dan met Arno van Rijswijk, manager data & personalisatie, op 06  13 34 76 65. of Tino Moolenaar, corporate IT recruiter, 06 31 38 09 25. Heb je geen vragen en ben je enthousiast? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatieknop en stuur ons jouw cv en motivatie (t.a.v. Tino Moolenaar). 

Wanneer ontvang je een reactie?  
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een (digitaal) gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een vervolg gesprek waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod! Een code-assement zal onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

 

 

Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.