Over NPO

Cloud Engineer (m/v/x)

Datum: 11 November 2022
Uren: 36

Als techneut help jij ons om onze kantoorautomatisering op een hoger plan te tillen! Als jij op de hoogte bent van de laatste Cloud technologieën is dit jouw nieuwe baan!   

Dit ga je doen  
Als Cloud Engineer heb je binnen NPO een ontzettend brede functie met veel vrijheid, ruimte om initiatieven te nemen en ideeën te ontwikkelen binnen een dynamische, informele en aansprekende omgeving. Het kan zo maar zijn dat jouw werkplek soms in het radiohuis is of ondersteunen bij de ondertitteling van een van de NPO zenders. Hoe tof is dat!  

Als Cloud Engineer houd je onze kantoorautomatiseringssystemen in de lucht en ontwikkel je deze proactief door waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de verdere professionalisering van onze diensten en dienstverlenging.  Binnen NPO werken wij met de laatste technologieën zoals VDI, Microsoft 365, Windows 10 en Azure. Wij kennen ruim 600 werkplekken. Het oplossen van storingen, ook als deze buiten kantoortijd plaatsvinden, hoort uiteraard ook tot jouw verantwoordelijkheden. Je draait dan ook mee in de storingsdienstregeling. 

Naast al deze verantwoordelijkheden heb je als Cloud Engineer een actieve rol in migratie projecten die gericht zijn op verbetering van de werkplek, zoals bijvoorbeeld de Microsoft 365 migratie, Nodern Workplace, Infrastructuur aanbevelingen en verbeteringen doorvoeren.  Onze ambitie is daarnaast om op een veilige manier data te delen: intern en via publieke omroepen. Dit veilig en geborgen inregelen ligt ook bij jou.  

Wat breng je mee?

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau
 • Windows server 2012r2 t/m 2016 (DNS/DHCP/Active Directory/Policies); 
 • Microsoft Endpoint Configuration Manager;
 • Storage Beheer;
 • Ervaring met Databases;
 • Intune;
 • VMware vSphere.

Ervaring met Firewall, Application Packaging, follow me printing, Veeam backup, Mobile device management en MacOS spreekt ons aan.

De afdeling technologie, het cluster en het team 
In een omgeving waarin het gebruik van online en on-demandgroeien, zijn bijvoorbeeld diensten als het technische platform voor NPO Start, de ontwikkeling van een nieuwe Radio-app en het medianetwerk voor de publieke omroep ongekend belangrijk. Deze en meer expertises horen bij de afdeling Technologie. 
 

Binnen de afdeling IT Infrastructuur zijn er acht productteams; 

1. Servicedesk
2. Applicatie Management
3. Operations
4. Netwerken
5. Hosting&Streaming
6. SecOps

De experts die werken binnen de productteams, zijn verbonden met elkaar vanuit clusters. Er zijn momenteel drie clusters; 

1. Cluster Front-End Services
2. Cluster Back-End Services

3. Cluster Application Services

Experts in de productteams zijn cruciaal in het leveren van de digitale diensten van de Publieke Omroep. Zij delen kennis en werken samen aan het ontwikkelen van visie, vaardigheden en standaarden in het werkgebied van hosting, streaming, connectivityen broadcasting, computing, storage, networking, virtualisatie, clouddelivery modellen, video- en audio streaming, security, platform hosting, automation, Windows en Linux. 

De functie van Microsoft System Engineer zit in team Operations en valt in het cluster Back-End waar ongeveer 8 collega’s werken.  

Team OPS 
Het team OPS zorgt ervoor dat NPO medewerkers onder alle omstandigheden op elke locatie de beschikking hebben over een veilige werkplek. Elementen die onderdeel uitmaken van de dienstverlening zijn o.a. Office 365, Storage Management, Service Management, Specials(in hard- en software).
 
Team OPS zorgt er bovendien voor dat de informatie van de NPO onder alle omstandigheden veilig is. De dienstverlening van team EUS bevat daarom ook mobile device management, de uitvoering en onderhoud van het informatie-beveiligingsbeleid en het realiseren en in stand houden van veilige verbindingen. 

Daarnaast zorgt team OPS voor de optimale balans tussen gebruikerservaring en alle kosten die gepaard gaan met de werkplekomgeving. Het team is er dus ook op uit om de Publieke Omroep te wijzen op andere manieren om efficiënter en handiger te werken.Vandaar dat team OPS zich ook ontfermt over user engagement programma’s, applicaties rationalisatie en optimalisatie en innovaties op het vlak van ondertiteling.  

Arbeidsvoorwaarden 

 • bij NPO hanteren wij een 36-urige werkweek met flexibele werktijden; 
 • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris; 
 • je krijgt 200 vakantie-uren; 
 • wij hebben een NPO Academy om jezelf verder te ontwikkelen; 

De functie van Cloud Engineer wordt voor 36 uur per week ingevuld (waarbij je 4 x 9 uur mag werken) en kent een salaris tussen € 3.293,= en € 5.180,=  bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.  

Interesse? 
Wil je meer weten over de functie van Cloud Engineer? Je kunt onze recruiter, Tino Moolenaar bellen op 06 31 38 09 25 of appen. Heb je geen vragen en ben je enthousiast stuur dan je cv en motivatiebrief (t.a.v. Tino Moolenaar).

Wanneer ontvang je een reactie?  
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een (digitaal) gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een vervolg gesprek waarbij wij meer de  diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod! Een code-assement zal onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

Open voor iedereen
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. En dat is precies waar wij als NPO naar op zoek zijn. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Onze vacatures staan daarom open voor iedereen.

Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.