Over NPO

Clusterlead Front-end (m/v/x)

Datum: 09 maart 2023
Uren: 36

Jij weet als geen ander wat er nodig is om in een digitale omgeving de wendbaarheid en innovatie te optimaliseren. Jouw focus ligt op samenwerking en ontwikkeling. Zie jij deze job als een unieke kans om mee te bouwen aan een toekomstbestendige NPO? Dan ben jij de nieuwe clusterlead waar wij met smart naar uitkijken.

Dit ga je bij ons doen
Als clusterlead ben je verantwoordelijk voor de mensen, middelen, contracten en financiën voor de verschillende productteams in het cluster Front-end. Je zorgt voor talentontwikkeling binnen het cluster, schept de voorwaarden voor kennisdeling en stimuleert dat medewerkers de juiste kennis en vaardigheden bezitten om toekomstbestendig te zijn. Ook operationele HR-taken, van het werven en onboarden van nieuwe collega’s tot performance management binnen het cluster, behoren tot jouw werkzaamheden. Hiervoor werk je nauw samen met recruitment.

Daarnaast houd je je bezig met de inrichting en besturing van het cluster Front-end. Dit betreft onder andere het optimaal inrichten van teams, het vinden van manieren om de samenwerking tussen de teams in het cluster te vergroten en strategische personeelsplanning. Dit doe je in samenwerking met je collega clusterleads, de scrum masters, de productowners en de Head of Digital Technology.

Op het gebied van contractmanagement en financiën lever je input en schrijf je mee aan aanbestedingen; dit in samenwerking met de productowners en de afdeling Inkoop & Aanbesteding. Als clusterlead ben je budgetverantwoordelijk en samen met de business controller monitor je het budget en maak je keuzes om het budget zo optimaal mogelijk te besteden.

Gezien de variëteit aan werkzaamheden, taken en verantwoordelijkheden van de clusterlead en de enorme groei van Front-end development, zoeken we voor dit cluster een tweede clusterlead. In overleg met beide clusterleads worden duidelijke afspraken gemaakt over de rolverdeling, zodat er ruimte is voor ieders talent en aandachtsgebied.

Over Directie Technologie & Operations
De Directie Technologie & Operations (DTO) speelt een cruciale rol in de totstandkoming van een toekomstbestendige NPO.

Het cluster Front-end is één van de drie Tech-clusters binnen DTO en bestaat uit ongeveer 65 collega’s. Het cluster is ingedeeld in diverse teams, gericht op het digitale visitekaartje van de NPO. Denk hierbij aan NPO Start, alle radiowebsites en -apps en de sites van NPO Zapp, NPO Zappelin en NPO 3. We zijn er trots op dat we deze platforms met onze eigen developers, ux-designers, testers, architecten en producteigenaren geheel inhouse ontwikkelen.

Hier herken je jezelf in
Als clusterlead heb je grote affiniteit met het cluster Front-end. Je weet op energieke wijze mensen te motiveren, te inspireren en te ondersteunen bij hun talentontwikkeling.

  • Op jouw cv staat een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau;
  • je hebt ervaring met het coachen van zowel individuen als teams in een Tech en/of agile werkomgeving, waarbij je gericht bent op leren en verbeteren;
  • met jouw visie weet je anderen mee te krijgen;
  • agile werken en technieken zijn jou niet onbekend;
  • inhoudelijke kennis van front-end, ux design, klantreizen, front-end systemen en development helpen jou in je rol;
  • ervaring met het beheren van budgetten en het maken van begrotingen is een pre, evenals ervaring met contractmanagement en aanbestedingen.

De competenties visie, motiveren van anderen, samenwerking stimuleren en mondeling communiceren zijn goed ontwikkeld.

Arbeidsvoorwaarden

  • Bij NPO werken we hybride en kennen flexibele werktijden;
  • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
  • je krijgt 200 vakantie-uren (o.b.v. 36 uur);
  • wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen.

De functie van clusterlead heeft een salaris tussen € 4.007,= en € 6.485,= bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van clusterlead bel of app dan met Tino Moolenaar, corporate recruiter, 06 31 38 09 25. Heb je geen vragen en ben je enthousiast stuur dan je cv en motivatiebrief (t.a.v. Willem Roskam).

Wanneer ontvang je een reactie?
Je kunt tot en met woensdag 29 maart 2023 solliciteren.

31 maart 2023: terugkoppeling sollicitatie
06 april 2023: eerste sollicitatiegesprekken (ochtend)
11 april 2023: terugkoppeling eerste sollicitatiegesprekken
17 april 2023: tweede sollicitatiegesprekken (ochtend)
18 april 2023: terugkoppeling tweede sollicitatiegesprekken
25 april 2023: assessment
26 april 2023: eindbeslissing
26 april 2023: aanbod arbeidsvoorwaarden (telefonisch en per email)

Open voor iedereen
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. En dat is precies waar wij als NPO naar op zoek zijn. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Onze vacatures staan daarom open voor iedereen.

Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.