Over NPO

DevOps Engineer

Datum: 20 oktober 2021

Kom als DevOps Engineer impact maken door onze technologie omgeving veilig en stabiel te houden! 

Dit vind je leuk om te doen
Je gaat als DevOps engineer een bijdrage leveren aan onze huidige en nieuw te ontwikkelen metadata diensten voor onze audio en video content. Je detecteert (inhoudelijke) problemen in de metadata keten m.b.v. onze tooling, monitoring, log files, e.d. en helpt deze vervolgens te verbeteren.

Als DevOps engineer werk je aan het onderhouden, updaten, moderniseren, documenteren en uitbreiden van VMware omgevingen. Die je zoveel mogelijk automatiseert m.b.v. Ansible. Onder jouw verantwoordelijkheid vallen ook de management systemen die onze omgeving onder andere monitoren, backuppen en van custom software packages voorzien.  

Team Data Services
Het productteam Data Services is onderdeel van de afdeling Technologie en verzorgt het transport en de ontsluiting van metadata binnen een complex systeemlandschap. Bij Data Services wordt hard gewerkt aan het generiek maken van de diensten en het versimpelen van de metadataketen middels microservices-architectuur. Wij kennen en beheren alle interfaces met aangrenzende systemen en bieden 24/7, snel en veilig, betrouwbare metadata-bronnen aan diverse afnemers.

De omgeving draait op VMware virtuele machines onder Red Hat Enterprise Linux, geprovisioned vanuit Ansible en wordt onderhouden m.b.v. Red Hat Satellite. De hosts worden volledig vanuit Ansible ingericht, gehardend, gekoppeld aan monitoring en backup systemen en voorzien van toepassing specifieke software en configuratie.  

Zoals je kunt zien, stellen wij hoge eisen aan het stabiel en veilig houden van onze (productie) omgeving. Data Services maakt veel gebruik van open source software met de nadruk op Apache, MariaDB, Python en Flask, maar ook HAProxy, Git/Mercurial, Check_MK, Bareos, PHP, Redis, Munin e.d. Verder wordt er in de NPO metadataketen veel gebruik gemaakt van XML technieken (XPath, XSD, XSLT). 

Hier herken je jezelf in

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Kennis en ervaring met VMware
 • Kennis en ervaring met Ansible, Red Hat Enterprise Linux (RHCE en Red Hat Satellite
 • Bekend met Agile werken

Als DevOps engineer ben je super nieuwsgierig en hongerig naar nieuwe en interessante ontwikkelingen die voor NPO interessant zijn. 

Van salaris tot onboarding

 • NPO kent een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
 • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • je krijgt 200 vakantie-uren;
 • wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen;
 • NPO kent diverse doorgroeimogelijkheden;
 • wij hebben een NPO Fit programma voor een goede fysieke en mentale balans;
 • je kunt gebruik maken van onze onboarding app zodat je snel je weg weet te vinden binnen NPO.

De functie van DevOps engineer wordt voor 36 uur per week ingevuld en kent een minimum salaris van € 2.731,= en een maximum van € 4.166,= bruto per maand op basis van 36 uur volgens de CAO voor het Omroeppersoneel(schaal G). Afhankelijk van jouw kennis en ervaring word je ingeschaald. Het is een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.

Wil je meer weten over functie van DevOps engineer bel of app dan met Christel Schermers, corporate IT recruiter, 06 30 600 511. Heb je geen vragen en ben je enthousiast, stuur ons dan via onderstaande sollicitatieknop jouw cv en motivatie.

 

 

Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.