Over NPO

DevOps engineer metadata (m/v/x)

Datum: 02 februari 2023
Uren: 36

Ben jij de inspirerende en verbindende DevOps Engineer die onze metadata dienstverlening naar een hoger niveau weet te trekken? Weet jij het beste uit technische oplossingen, collega’s en jezelf te halen en ben je daarnaast goed met integratie van diverse systemen? Dan maken wij graag kennis met je!

Dit ga je doen
Je gaat als DevOps engineer metadata direct aan de slag met het door-ontwikkelen van de nieuwe NPO metadata servicelaag, waarbij je ook verantwoordelijk wordt voor de 24x7 beschikbaarheid ervan. Bij het ontwikkelen van nieuwe metadatadiensten, afgeleid van deze servicelaag, stel jij met je collega’s het een technisch ontwerp op waarna jullie samen de nieuwe dienst ontwikkelen. Bovendien trek je het beheer van de Metadata Service Technologiestack naar je toe. Naast deze inhoudelijke activiteiten zorg je er als DevOps engineer metadata voor dat in het nieuwe team de DevOps processen worden ingericht. Inhoudelijk zorg je voor een optimale afstemming met de teams die verantwoordelijk zijn voor de metadata die afkomstig is van de toeleverende systemen en de teams die de afnemers zijn van de metadata servicelaag.

Technologystack
Onze development omgeving is opgebouwd uit de volgende elementen:

 • Typescript, Kafka, GraphQL
 • Infrastructure as code: TerraformAWS componenten:
  • AWS Lambda: Serverless computing
  • DynamoDB
  • MKS: AWS managed Kafka
 • Versiebeheer: Git
 • CodePipeline en CodeDeploy, SonarQube
 • Atlassian: JIRA/ Confluence/ Bitbucket

Hier herken je jezelf in

 • minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • vanaf 2 jaar ervaring met het ontwerpen, ontwikkelen en beheren van data verwerkende systemen, bij voorkeur op basis van event streaming;
 • ervaring met bovenstaande technologieën of je beschikt over de leervaardigheden om je deze kennis snel eigen te maken;
 • goede communicatieve vaardigheden;
 • een teamplayer die een actieve bijdrage levert aan het zelflerend vermogen van het DevOps/ SCRUM team.

Je gaat als DevOps engineer metadata voor een zeer hoge kwaliteit in de code die je (door-)ontwikkelt en hecht een groot belang aan het samenwerken met de collega’s in je team. Daarnaast vind je het van belang je te blijven ontwikkelen, zowel tijdens als na werktijd.

Metadata; het digitale goud van de NPO
Om kijkers en luisteraars een optimale ervaring te bieden zet de NPO in op het verhogen van de kwaliteit van de metadata, zodat programma’s beter te vinden zijn en content op maat aangeboden kan worden. Hiervoor is de juiste techniek nodig die kan zorgen dat de omroepen de metadata goed kunnen aanleveren. Momenteel speelt er een aantal ingrijpende ontwikkelingen die verbeteringen gaan opleveren voor de verwerking van metadata in onze keten. Deze ontwikkelingen betekenen dat de distributie van metadata naar afnemers (zoals: distributie-partners, on-demand diensten en gidsen) gaat veranderen.

Om hierin te voorzien is een zogenaamde ‘servicelaag’ vereist. Deze servicelaag faciliteert de ontsluiting en het transport van metadata teneinde bron en afnemer aan elkaar te kunnen koppelen zonder deze van elkaar afhankelijk te maken. Onze bronsystemen worden via deze metadataservicelaag ontsloten naar interne afnemers en omroepen (o.a. NPO Start, Player, Sites en apps Audio en Video, omroepenwebsites) en de externe afnemers (distributiepartners en gidsen).

Arbeidsvoorwaarden

 • bij NPO hanteren wij een 36-urige werkweek met flexibele werktijden waarbij wij hybride werken;
 • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • je krijgt 200 vakantie-uren;
 • wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen.

De functie van DevOps engineer metadata wordt voor 36 uur per week ingevuld en heeft een salaris tussen € 3.359,= en € 5.284,= bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van DevOps engineer metadata bel of app dan met Tino Moolenaar, corporate recruiter, 06 31 38 09 25. Heb je geen vragen en ben je enthousiast, stuur ons dan jouw CV en motivatie (t.a.v. Hajo de Visser, clusterlead Media Techniek).

Wanneer ontvang je een reactie?
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen twee weken een reactie van ons. Zien we een match, dan nodigen we je graag op korte termijn uit op gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een tweede gesprek waarbij wij meer de diepte ingaan en waarbij wellicht zelfs een casus ingezet wordt. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod! 

Open voor iedereen
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. En dat is precies waar wij als NPO naar op zoek zijn. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Onze vacatures staan daarom open voor iedereen.

Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.