Over NPO

DevOps Engineer (m/v/x)

Datum: 20 October 2021

Kom als DevOps Engineer impact maken door onze technologie omgeving veilig en stabiel te houden! 

Dit vind je leuk om te doen

Als DevOps engineer werk je aan het onderhouden, beveiligen, moderniseren, documenteren en uitbreiden van onze Linux omgevingen. Dat je dit zoveel mogelijk automatiseert m.b.v. Ansible spreekt voor zich. Onder jouw verantwoordelijkheid vallen ook de management systemen die onze omgeving onder andere monitoren, back-uppen en van zelf ontwikkelde software packages voorzien.

Je ziet er niet tegenop om onze servers van Red Hat Enterprise Linux 7 naar Red Hat Enterprise Linux 8 te migreren en dit in Ansible te borgen.

Je gaat als DevOps engineer tevens een bijdrage leveren aan onze huidige en nieuw te ontwikkelen metadata diensten voor onze audio en video content. Je detecteert (inhoudelijke) problemen in de metadata keten m.b.v. onze tooling, monitoring, log files, e.d. en helpt deze vervolgens te verbeteren.

Team Data Services
Het productteam Data Services is onderdeel van de afdeling Technologie en verzorgt het transport en de ontsluiting van metadata binnen een complex systeemlandschap. Bij Data Services wordt hard gewerkt aan het generiek maken van de diensten en het versimpelen van de metadataketen middels microservices-architectuur. Wij kennen en beheren alle interfaces met aangrenzende systemen en bieden 24/7, snel en veilig, betrouwbare metadata-bronnen aan diverse afnemers.

De omgeving draait op VMware virtuele machines onder Red Hat Enterprise Linux, geprovisioned vanuit Ansible en wordt onderhouden m.b.v. Red Hat Satellite. De hosts worden volledig vanuit Ansible ingericht, gehardend, gekoppeld aan monitoring en backup systemen en voorzien van toepassing specifieke software en configuratie.  

Zoals je kunt zien, stellen wij hoge eisen aan het stabiel en veilig houden van onze (productie) omgeving. Data Services maakt veel gebruik van open source software met de nadruk op Apache, MariaDB, Python en Flask, maar ook HAProxy, Git/Mercurial, Check_MK, Bareos, PHP, Redis, Munin e.d. Verder wordt er in de NPO metadataketen veel gebruik gemaakt van XML technieken (XPath, XSD, XSLT). 

Hier herken je jezelf in

  • HBO werk- en denkniveau
  • Kennis en ervaring met RHEL Linux, Open Source en VMware
  • Kennis en ervaring met Ansible, Git, Red Hat Enterprise Linux en Red Hat Satellite (voorkeur gecertificeerd RHCE)
  • Bekend met Agile werken

Als DevOps engineer ben je super nieuwsgierig en hongerig naar nieuwe en interessante ontwikkelingen die voor NPO interessant zijn. 

De functie van DevOps Engineer wordt voor 36 uur per week ingevuld en kent een salaris in schaal G (€ 2.813 tot € 4.291) of H (€ 3.293,= en € 5.180,=). We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van DevOps Engineer bel of app met onze recruiter, Christel Schermers via 06 30 60 05 11. Heb je geen vragen en ben je enthousiast stuur dan je cv en motivatiebrief (t.a.v. Christel Schermers).

Wanneer ontvang je een reactie?
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een (digitaal) gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een vervolg gesprek waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!

 

 

poms video: WO_NPO_16858499
Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.