Over NPO

DevOps Engineer NPO-id (m/v/x)

Datum: 18 February 2022

De publieke omroepen hebben veel online platformen met duizenden uren aan video en audio. Maar hoe kan ons publiek dit gemakkelijk en snel vinden? Kan dat met personalisatie? En zo ja, in welke vorm kunnen we dat het beste doen? Als je stemt op de Top2000 op je favoriete artiest, zou je dan ook geattendeerd willen worden op een documentaire van deze artiest op NPO Start? En zou je meer willen weten als gebruiker waar we je voorkeuren voor gebruiken en welke data we van je hebben? Daar houden we ons binnen het NPO-id/NPO Profiel team mee bezig. 

De afdeling
De afdeling Data en Personalisatie is verantwoordelijk voor het realiseren van de datastrategie van NPO. Het doel van deze strategie is het continu inzichtelijk maken van de behoeften van het Nederlandse publiek en hier op in te spelen met slimme op data gebaseerde functionaliteiten, uiteraard binnen de geldende privacy grenzen. De afdeling bestaat uit de volgende teams:

 1. Data Analyse;
 2. Data Integratie, Aanbevelingen en Zoeken;
 3. NPO-id en Profiel;
 4. Metadata kwaliteit.

Als DevOps engineer maak je deel uit van het team NPO-id/NPO Profiel. De DevOps engineers werken agile samen middels dagelijkse standups, een gedeelde roadmap en KANBAN-bord.

Dit ga je doen
In jouw rol als Dev Ops Engineer NPO-id/NPO Profiel bouw je aan een data omgeving waarmee we gebruikers over alle platformen van de publieke omroepen zo veel mogelijk op maat kunnen bedienen. Maar alleen als de gebruikers dat willen. En dat is een tweede onderdeel van je rol. We geven gebruikers inzicht in en controle over de data die wij als NPO van ze verzamelen en inzetten. Privacy, veiligheid en transparantie zijn daarin belangrijke begrippen. 

Door de status van het project zal de nadruk in eerste instantie komen te liggen op het operationele deel van het platform waarna het accent meer zal verschuiven naar de (door)ontwikkeling. Doordat de werkzaamheden zeer breed zijn kijken we naar wat het beste bij jou past.

Er zijn 3 aandachtsgebieden:

 1. doorontwikkeling op het dotNet deel
 2. doorontwikkeling op de toekomstige data uitwisseling
 3. doorontwikkeling op het front-end deel (web en app). 

Taken en verantwoordelijkheden: 

 • Monitoring NPO-id platform;
 • Analyse van data over de performance van het platform door het opstellen van rapportages;  
 • Oplossen van problemen en proactief voorstellen doen voor verbeteringen van het platform;
 • Proactief capaciteit op en af (laten) schalen indien nodig;  
 • Verbeteren van het (op cloud gebaseerde) platform i.s.m. de afdeling NPO Hosting en Streaming;
 • Preventief en correctief onderhoud op het platform;
 • Toevoegen van nieuwe clients en ondersteuning bij het aansluiten van nieuwe diensten/sites; 
 • Gebruikers beheer (intern, geen publiek) en updaten van affiliated site materiaal (logo’s, achtergrond foto’s, e-mail templates, etc.); 
 • Bewaken van en sturen op de architectuur van NPO-id ook in relatie met andere diensten die aansluiten en in overleg met de solution architecten;
 • Doorontwikkeling van het NPO-id platform op basis van de backlog (m.b.v. de .net developers); 
 • Actief bijdragen aan en ontwikkelen van een technische omgeving waarin op een veilige wijze gebruik(er)s data kan worden gekoppeld aan gebruikers en waar gebruikers inzicht hebben in hun data;
 • Professionaliseren van de operatie onder meer door het opstellen van documentatie en door kennisoverdracht naar nieuwe teamleden; 
 • Bouwen van het data uitwisselingsplatform in overleg met de solution architecten; 
 • Bouwen van de eerste versie van de front-end (web en app);
 • Het productierijp maken (onder meer i.h.k.v de performance) van de applicatie bijvoorbeeld in een microservices architectuur.

 Hier herken je jezelf in 

 • Je hebt hbo/wo werk- en denkniveau; 
 • Op jouw cv staat ruime ervaring in het beheren en ontwikkelen van systemen/applicaties; 
 • Je hebt ervaring met managed distributed systems en clusters, CI/CD, Gitlab/Github;
 • Je hebt ervaring met clouddiensten als GCP, AWS, Azure, etc.
 • Je hebt ervaring met monitoring en reporting applicaties (zoals bijv. Zabbix, Kibana en Elastic); 
 • Je hebt ervaring met ticketsystemen zoals Jira;
 • Tot slot ben je bekend met Agile werkwijzen (kanban en sprints)

Het is een pre als je ervaring hebt met klantgericht identity management (CIAM) inclusief de bijbehorende systemen en protocollen, met het omgaan met persoonlijke gegevens en met AWS. 

Per aandachtsgebied vragen wij de volgende aanvullende ervaring: 

 1. Ervaring met dotNet (Core) en bij voorkeur met identity management systemen als IdentityServer en procollen als Oauth en OpenID/Connect;
 2. Full stack ervaring: Javascript, Typescript, MongoDB, GraphQL, ervaring met microservices architectuur;
 3. Ervaring met het bouwen van front-ends op app en web (React, Javascript enz.), UX/UI ervaring 

 De competenties conceptueel denken, informatie zoeken, initiatief en communiceren zijn goed ontwikkeld.

Arbeidsvoorwaarden

 • bij NPO hanteren wij een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
 • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • je krijgt 200 vakantie-uren;
 • wij hebben een NPO Academy om jezelf verder te ontwikkelen;

De functie van devOps engineer wordt voor 36 uur per week ingevuld (4 x 9 uur is mogelijk) en kent een salaris tussen € 3.293,= en € 5.180,= bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van devOps engineer bel dan met Arno van Rijswijk, manager data & personalisatie, op 06 13 34 76 65. Je kunt onze recruiter, Christel Schermers bellen of appen. Heb je geen vragen en ben je enthousiast stuur dan je cv en motivatiebrief (t.a.v. Christel Schermers).

Wanneer ontvang je een reactie?

Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een (digitaal) gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een vervolg gesprek waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!

Open voor iedereen
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. En dat is precies waar wij als NPO naar op zoek zijn. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Onze vacatures staan daarom open voor iedereen.

poms video: WO_NPO_16820487
Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.