Over NPO

Front-end developer

Datum: 11 oktober 2021
Uren: 36

Als Front-end developer maak je met jouw werk écht maatschappelijke impact voor NPO Radio 1, 2, 4 en 5, NPO 3FM, FunX en NPO Luister.

Dit vind je leuk om te doen
Als front-end developer ben je betrokken bij de algehele gebruikerservaring op onze online platformen. Zo zorg je ervoor dat de radiosites en redactietools optimaal functioneren op alle devices. Samen met je collega developers optimaliseer je onze producten en diensten. Je weet hierbij gebruikersbehoeften en complexe vraagstukken om te zetten in creatieve, innovatieve en vooral intuïtieve oplossingen die aansluiten bij het miljoenen publiek van de NPO.

Voor onze radio websites gebruiken we het Craft CMS als Headless CMS. De websites praten via onze GraphQL API Layer met de front-end die in React (i.c.m. TypeScript en Next.js) is gebouwd. Wij werken hierin met een shared codebase op basis van styled components en werken daarnaast met tooling als Matomo, Sentry en Applitools. 

Hier herken je jezelf in

 • je hebt hbo werk en denkniveau;
 • op jouw cv staat minimaal 3 jaar ervaring als front-end developer;
 • je hebt diepe kennis van React;
 • je hebt ervaring met GraphQl en NextJS;
 • je hebt ervaring met Typescript en styled-components;
 • je hebt ervaring met Apollo en server side rendering;
 • je hebt ervaring met front-end tests frameworks (jasmine/jest/mocha).
 • en je hebt ervaring met responsive design en front-end performance-optimalisatie.

Als front-end developer ben je bekend met Git, JIRA en Agile werkomgevingen. Je bent tevens bekend met het maken van herbruikbare, leesbare en logisch gestructureerde componenten en heb je kennis van SEO. Tot slot heb je passie voor accessibility.

Als front-end developer ben positief kritisch, denk je pro-actief mee in het vinden van oplossingen, onderbouw je je werk met steekhoudende argumenten en ga je constructief om met feedback vanuit het team en de stakeholders.

Van salaris tot onboarding

 • NPO kent een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
 • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • je krijgt 200 vakantie-uren;
 • wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen;
 • NPO kent diverse doorgroeimogelijkheden;
 • wij hebben een NPO Fit programma voor een goede balans;
 • je kunt gebruik maken van onze onboarding app zodat je snel je weg weet te vinden binnen NPO.

De functie van front-end developer wordt voor 36 uur per week ingevuld. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring word je ingeschaald in schaal G (€ 2.731,= tot € 4.166,=) of H € 3.197,= tot € 5.029,=) volgens de CAO voor het Omroeppersoneel. Het is een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.

Team Sites & Apps
Team Sites & Apps maakt onderdeel uit van het cluster Front-End Services, wat direct onder de directie Technologie valt. Het team is verantwoordelijk voor alle digitale touch-points van de NPO radio zenders. Dit omvat de apps van NPO Radio 1, 2, 4 en 5, NPO 3FM, FunX en NPO Luister.

Het is een jong en hecht team van (web) developers, een designer, een UX’er, meerdere product coördinatoren en een product eigenaar. Binnen de afdeling Technologie werken wij in multidisciplinaire teams gebaseerd op Agile principes.

Interesse? 
Wil je meer weten over de functie van front-end developer app of bel met Christel Schermers, corporate recruiter, 06 30 60 05 11. Heb je geen vragen en ben je enthousiast? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatieknop en stuur ons jouw cv en motivatie (t.a.v. Christel Schermers).

De NPO wil voor alle Nederlanders betekenisvol zijn en voor iedereen van waarde. We proberen onze maatschappelijke taak zo goed mogelijk te verbinden aan de behoeften van het publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen.

De NPO wil ook achter de schermen een weerspiegeling zijn van de Nederlandse bevolking en heeft om dit te realiseren een voorkeursbeleid vastgesteld voor kandidaten met een biculturele achtergrond. Dit zijn inwoners van Nederland die ook een achtergrond hebben in een niet-westers land.

Biculturele kandidaten die voldoen aan de bij de gevraagde functie behorende competenties worden nadrukkelijk uitgenodigd op deze vacature te reageren. Bij gelijke geschiktheid wordt aan kandidaten met een biculturele achtergrond de voorkeur gegeven.

Wanneer ontvang je een reactie?
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek met Christel Schermers plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een (digitaal) gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een tweede gesprek bij NPO in Hilversum waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!   

Goed om te weten:

 • kom je bij ons werken? Dan hebben we jouw VOG en referenties nodig.
Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.