Over NPO

Front-end developer (Radio / Sites & Apps)

Datum: 07 april 2021

Als Front-end developer maak je met jouw werk écht maatschappelijke impact voor onze radio/audio merken NPO Radio 1, 2, 4 en 5, NPO 3FM, FunX en NPO Luister.

Wat ga je doen? 
Als front-end developer ben je verantwoordelijk voor de algehele gebruikers-ervaring op onze online platformen. Zo zorg je ervoor dat de radiosites en redactietools optimaal functioneren op alle mogelijke devices. Samen met onze andere developers optimaliseer je onze producten. Hierbij weet je gebruikersbehoeften en complexe vraagstukken om te zetten in creatieve, innovatieve en vooral intuïtieve oplossingen die aansluiten bij het miljoenen publiek van de NPO.

Voor onze radio websites gebruiken we het Craft CMS als Headless CMS. De websites praten via onze GraphQL API Layer met de front-end die in React (i.c.m. TypeScript en Next.js) is gebouwd. Wij werken hierin met een shared codebase op basis van styled components. Daarnaast gebruiken wij voor de andere radio tools, waaronder de Top 2000 Stemtool, een eigen gebouwd CMS in Laravel of maken wij gebruik van Laravel Nova.

Wat breng je mee? 

 • je hebt hbo werk en denkniveau;
 • je hebt minimaal 3 jaar ervaring als front-end developer;
 • je hebt diepe kennis van React;
 • je hebt ervaring met GraphQl en NextJS; 
 • je hebt ervaring met Typescript en styled-components;
 • je hebt ervaring met Apollo en server side rendering;
 • je hebt ervaring met front-end tests frameworks (jasmine/jest/mocha);
 • en je hebt ervaring met responsive design en front-end performance-optimalisatie; 
 • je bent bekend met Git, JIRA en Agile werkomgevingen;
 • en je bent bekend met het maken van herbruikbare, leesbare en logisch gestructureerde componenten;
 • Vanzelfsprekend heb je passie voor accessibility en kennis van SEO.

Als front-end developer ben je een echte aanpakker, positief kritisch, denk je pro-actief mee in het vinden van oplossingen, onderbouw je je werk met steekhoudende argumenten en ga je constructief om met feedback vanuit het team en de stakeholders.

Van salaris tot onboarding

 • NPO kent een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
 • vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • 200 vakantie-uren;
 • NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen;
 • NPO Fit programma voor een goede fysieke en mentale balans;
 • leuke onboarding app zodat je snel je weg weet te vinden binnen NPO.

De functie van front-end developer wordt voor 36 uur per week ingevuld. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring word je ingeschaald in schaal G (€ 2.731,= tot € 4.166,=) of H € 3.197,= tot € 5.029,=) volgens de CAO voor het omroeppersoneel. Het is een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.

Team Sites & Apps

Team Sites & Apps maakt onderdeel uit van het cluster Front-End Services, wat direct onder de directie Technologie valt. Het team is verantwoordelijk voor alle digitale touch-points van de NPO radio zenders. Dit omvat de apps van NPO Radio 1, 2, 4 en 5, NPO 3FM, FunX en NPO Luister.

Het is een jong en hecht team van (web) developers, een designer, een UX’er, meerdere product coördinatoren en een product eigenaar. Binnen de afdeling Technologie werken wij in multidisciplinaire teams gebaseerd op Agile principes.

Hoe kun je reageren? 

Wil je meer weten over de functie van front-end developer, app of bel met Christel Schermers, corporate recruiter, 06 30 60 05 11. Heb je geen vragen en ben je enthousiast? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatieknop en stuur ons jouw cv en motivatie (t.a.v. Christel Schermers).

NPO is voor iedereen. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Vacatures staan daarom open voor iedereen.

Wanneer ontvang je een reactie?

Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een digitaal gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een tweede gesprek bij NPO in Hilversum waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!   

Belangrijk om te weten:

 • kom je bij ons werken? Dan hebben we jouw VOG en referenties nodig.
Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.