Over NPO

Incident Coördinator (m/v/x)

Datum: 22 november 2022
Uren: 36

Wij streven naar het leveren van de beste apps en websites met de beste inhoud. Ben jij de collega die wil dat we storingsimpact voorkomen? Die staat voor duidelijke afstemming, communicatie en altijd kansen ziet voor verbetering? Dan is de functie van incident coördinator echt iets voor jou! 

Dit ga je doen 
Als incident coördinator borg je de juiste behandeling van verstoringen in de digitale diensten van NPO. Of het nu gaat om NPO Start, de radio apps, Zapp/Zappelin of één van onze andere diensten; onze klanten moeten 100% tevreden zijn. 
 
Je bent onderdeel van het team dienstkwaliteit digitaal. Dit team is de verbinding tussen de klantenservice, product-/technische specialisten en het management. In geval van storingen bewaakt het team de opvolging en verzorgt alle benodigde informatie en middelen die hiervoor nodig zijn. Zowel vooraf bij wijzigingen als achteraf bij storingen borgt het team de evaluatie en initieert verbeterinitiatieven. Natuurlijk verzorgt het team rapportage in aansluiting op onze afspraken en SLA’s. 

Jouw kernactiviteiten: 

 • Registratie en verwerking Major Incidents (MIM) in de digitale diensten NPO;
 • Afstemming met klantenservice en oplosgroepen m.b.t. impactanalyse en oplossing Informatievoorziening naar interne en externe stakeholders;
 • Bewaking voortgang en (functionele) escalatie; 
 • Rapportage, evaluatie en afstemming verbeterinitiatieven. 

Hier herken je jezelf in 
Als incident coördinator heb je ruime ervaring met de behandeling van storingen in apps en websites. Je begrijpt de taal van zowel DevOps engineers als de klantenservice en hebt ervaring met diagnose en impactanalyse van deze producten en onderliggende systemen. Je bent actief geweest in het domein tussen klantenservice en techniek in bijvoorbeeld een service operations center of een service desk.  

Je hebt: 

 • MBO+ werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar ervaring als 2e-lijns of senior helpdesk medewerker;
 • Kennis en ervaring in storingsopvolging rond large scale cloud omgevingen en apps;
 • Je bent sociaal vaardig en hebt goede communicatieve vaardigheden;
 • Kennis van IT service management, MIM en bijbehorende omgevingen (bijv. JIRA SM); 
 • Ervaring in de mediawereld is een pre.

Arbeidsvoorwaarden 

 • Bij NPO hanteren wij een 36-urige werkweek met flexibele werktijden en we werken hybride; 
 • Je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris; 
 • Je krijgt 200 vakantie-uren; 
 • Wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen. 

De functie van incident coördinator wordt voor 36 uur per week ingevuld. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.  

Interesse? 
Wil je meer weten over de functie van incident coördinator? Je kunt bellen of appenmet  Tino Moolenaar, recruiter, via 06 31 38 09 25. Heb je geen vragen en ben je enthousiast? Stuur dan je cv en motivatiebrief (t.a.v. Tino Moolenaar). 

Wanneer ontvang je een reactie? 
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen twee weken een reactie van ons. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een vervolg gesprek waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod! 

Open voor iedereen 
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. En dat is precies waar wij als NPO naar op zoek zijn. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Onze vacatures staan daarom open voor iedereen.  

Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.