Over NPO

JavaScript / React developer (NPO Start)

Datum: 07 april 2021
Uren: 36

Werken aan de nieuwe NPO Start app. Dat betekent een kwalitatief goed product ontwikkelen voor een miljoenen publiek. Als JavaScript developer maak je met jouw werk écht maatschappelijke impact. Wil jij dat ook? Bekijk dan onze vacature.

Wat ga je doen?
Als JavaScript developer krijg je de kans om NPO Start opnieuw te ontwikkelen. We willen naar een app waarin elke gebruiker op een unieke en persoonlijke manier kan genieten van alle content van de publieke omroepen. En waarmee gebruikers aangesloten blijven bij alle verhalen van Nederland. Of het nu om nieuws en informatie gaat of om films, series en ontspannende programma’s.

In het team is veel ruimte voor eigen inbreng en krijg je volledige ownership over de ontwikkeling van de website. We gebruiken React en programmeren volgens de Clean Architecture. We verwachten daarom dat je mee zult denken over de architectuur, designpatterns en de integratie van unit- en integratietesting. Naast React ga je werken met onder andere:

 • Typescript
 • Next.js als React framework
 • Tailwind CSS en PostCSS voor styling
 • Storybook voor onze component library
 • Design patterns zoals mobile first, client en server state, generic en specific code
 • Het schrijven van tests volgens de testing trophy principes

Team NPO Start
De afdeling Technologie zit in midden in een uitdagende transitie naar een tech-savvy organisatie. Jij hebt ambities en wij ook! Samen met jou willen wij deze verwezenlijken in onze weg naar onze nieuwe tech culture. Dus neem je kennis en ervaring mee en kom bij ons bouwen! Je komt in een startup team te werken met de voordelen van een grote organisatie waarbij wij werken met de nieuwste tech stack. Wil je meer weten over het werken aan de nieuwe NPO Start app? Kijk dan op https://bit.ly/3morE8S.

Van salaris tot onboarding:

 • NPO kent een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
 • vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • 200 vakantie-uren;
 • NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen;
 • NPO Fit programma voor een goede fysieke en mentale balans;
 • leuke onboarding app zodat je snel je weg weet te vinden binnen NPO.

De functie van JavaScript developer wordt voor 36 uur per week ingevuld. Afhankelijk van jouw kennis en ervaring word je ingeschaald in schaal G (€ 2.731,= tot € 4.166,=) of H € 3.197,= tot € 5.029,=) volgens de CAO voor het omroeppersoneel. Het is een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.

Wat breng je mee?
Het digitale landschap verandert snel en voortdurend. Je bent nieuwsgierig naar techniek en wilt voortdurend op de hoogte wil zijn van nieuwe tools, frameworks en oplossingen. Jouw visie en mening over waar de technologie naartoe gaat deel je graag met ons. Wanneer er nieuwe ideeën worden aangedragen, sta je open voor discussie en veranderingen. Uiteraard is er alle ruimte om zelf met input te komen. Niet onbelangrijk, je bent een kei in de Nederlandse en Engelse taal.

Op jouw cv staat:

 • HBO werk- en denkniveau
 • ervaring met agile ontwikkelmethodes en scrum
 • minimaal 1 jaar ervaring met React, of een ander framework zoals Angular of Vue
 • ruime ervaring met Typescript of ESNext
 • ruime ervaring met Next.js, Tailwind CSS, Storybook en het schrijven van tests is een pré

Hoe kun je reageren? 

Wil je meer weten over de functie van JavaScript developer dan kun je appen of bellen met Christel Schermers, corporate recruiter, 06 30 60 05 11. Heb je geen vragen en ben je enthousiast? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatieknop en stuur ons jouw cv en motivatie (t.a.v. Christel Schermers).

De NPO wil voor alle Nederlanders betekenisvol zijn en voor iedereen van waarde. We proberen onze maatschappelijke taak zo goed mogelijk te verbinden aan de behoeften van het publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen. De NPO wil ook achter de schermen een weerspiegeling zijn van de Nederlandse bevolking en heeft om dit te realiseren een voorkeursbeleid vastgesteld voor kandidaten met een biculturele achtergrond. Dit zijn inwoners van Nederland die ook een achtergrond hebben in een niet-westers land.

Kandidaten met een biculturele achtergrond die voldoen aan de bij de gevraagde functie behorende competenties worden nadrukkelijk uitgenodigd op deze vacature te reageren. Bij gelijke geschiktheid wordt aan kandidaten met een biculturele achtergrond de voorkeur gegeven.

Wanneer ontvang je een reactie?

Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een digitaal gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een tweede gesprek bij NPO in Hilversum waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!   

Belangrijk om te weten:

 • kom je bij ons werken? Dan hebben we jouw VOG en referenties nodig. 
Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.