Over NPO

Laravel / PHP Developer (NPO Radio) (m/v/x)

Datum: 04 November 2021
Uren: 36

Kom onze radio/audio merken NPO Radio 1, 2, 4 en 5, NPO 3FM, FunX en NPO Luister naar een hoger niveau brengen zodat onze gebruikers de meest optimale ervaring hebben. 

Wat ga je doen? 
Als Laravel/PHP developer ben je verantwoordelijk voor de algehele gebruikers-ervaring op onze online platformen. Zo zorg je ervoor dat de radiosites en redactietools optimaal functioneren op alle mogelijke devices. Samen met onze andere developers optimaliseer je onze producten. Hierbij weet je gebruikersbehoeften en complexe vraagstukken om te zetten in creatieve, innovatieve en vooral intuïtieve oplossingen die aansluiten bij het miljoenen publiek van de NPO.

Voor onze radio websites gebruiken we het Craft CMS als Headless CMS. De websites praten via onze GraphQL API Layer met de front-end die in React (i.c.m. TypeScript en Next.js) is gebouwd. Wij werken hierin met een shared codebase op basis van styled components. Daarnaast gebruiken wij voor de andere radio tools, waaronder de Top 2000 Stemtool, een eigen gebouwd CMS in Laravel of maken wij gebruik van Laravel Nova.

Wat breng je mee? 

 • je hebt een passie voor het Laravel framework;
 • Je hebt diepgaande kennis van PHP, MySQL, React en Javascript;
 • Je hebt ervaring opgebouwd met high volume en high performance omgevingen (caching & scaling);
 • Je hebt kennis van en ervaring met Docker, Kubernetes en (unit-) testing;
 • Bovendien heb je ervaring met werken in CI/CD en automation;
 • Als je ervaring met OpenShift hebt, is dat een pre;
 • En ervaring met het ontwikkelen voor Craft CMS en Laravel Nova is eveneens een pre.

Naast het bouwen ben je ook graag betrokken bij architectuur, onderhoud en verdere plannen voor doorontwikkeling. Je geeft je mede teamleden feedback en staat hier zelf ook open voor. Je haalt graag doelen en bent een echte teamspeler.

Van salaris tot onboarding

 • bij NPO hanteren wij een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
 • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • je krijgt 200 vakantie-uren;
 • wij hebben een NPO Academy om jezelf verder te ontwikkelen;

De functie van backend developer wordt voor 36 uur per week ingevuld en kent een salaris in schaal G (€ 2.813 tot € 4.291) of H (€ 3.293,= en € 5.180,=). We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.

 

Team Sites & Apps
Team Sites & Apps maakt onderdeel uit van het cluster Front-End Services, wat direct onder de directie Technologie valt. Het team is verantwoordelijk voor alle digitale touch-points van de NPO radio zenders. Dit omvat de apps van NPO Radio 1, 2, 4 en 5, NPO 3FM, FunX en NPO Luister. Het is een jong en hecht team van (web) developers, een designer, een UX’er, meerdere product coördinatoren en een product eigenaar. Binnen de afdeling Technologie werken wij in multidisciplinaire teams gebaseerd op Agile principes.

Wat bieden we?
Dat je een mobiel en MacBook van NPO krijgt is vanzelfsprekend. Het samenwerken met je collega’s aan de doorontwikkeling van het product maakt het vet net als het werken met de nieuwste tech stack. Wil je thuiswerken? Ook geen enkel probleem! We werken momenteel hybride bij NPO.

We hebben een 36-urige werkweek die je flexibel kunt indelen, ideaal voor een goede balans tussen werk en privé. Bovendien hebben we 5,5 week vakantie op jaarbasis. Hebben we al wat verteld over de NPO-programma’s? Met NPO Fit proberen we je fysiek en mentaal “fit’ te houden. Door NPO Academy zorgen we ervoor dat je de ruimte krijgt om jezelf te blijven ontwikkelen. De vaste eindejaarsuitkering van 6%, een bijdrage in de ziektekosten en een collectieve pensioenregeling zijn ook aanwezig.

Interesse ?
Wil je meer weten over de functie van Laravel/PHP Developer dan kun je appen of bellen met Christel Schermers, corporate ICT recruiter, 06 30 60 05 11. Heb je geen vragen en ben je enthousiast? Stuur ons jouw cv en motivatie (t.a.v. Christel Schermers).

Wanneer ontvang je een reactie
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek met onze recruiter plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit op gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een tweede gesprek waarbij wij meer de diepte ingaan en waarbij wellicht zelfs een casus ingezet wordt. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!

Open voor iedereen
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. En dat is precies waar wij als NPO naar op zoek zijn. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Onze vacatures staan daarom open voor iedereen.

poms video: WO_NPO_16725782
Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.