Over NPO

Machine learning engineer (m/v/x)

Datum: 21 October 2021
Uren: 36

Heb jij een passie voor het creëren van aanbevelingsalgoritmes en zoekmachines? Kom ons dan helpen bij het ontwerpen en ontwikkelen van onze publieke aanbevelingen.

Werken bij NPO betekent je passie volgen om de publieke omroepen te ondersteunen bij het informeren, inspireren en amuseren van het Nederlandse publiek. De afdeling Data en Personalisatie is dagelijks bezig met het bieden van inzicht aan redacties van omroepen, het bouwen van personalisatie diensten en het ontwikkelen van content aanbevelingen. De afdeling verzamelt informatie over het kijkgedrag van onze kijkers en luisteraars, zowel online als lineair en gebruikt deze voor het verbeteren van onze producten en diensten.

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan om het grootste Nederlandse Video on Demand platform (NPO Start) in huis te ontwikkelen. Dit nieuwe platform moet nog persoonlijker worden en gevuld worden met onder andere perfecte aanbevelingsalgoritmen. Het doel van zo’n algoritme is bij NPO net even anders dan bij andere bedrijven. Als publieke instelling willen we de horizon van het Nederlandse publiek namelijk juist verbreden en het publiek niet verder in een filterbubbel zetten en uiteraard privacy regels respecteren.

Hier herken je jezelf in 
We maken data functionaliteiten om Nederland beter te bedienen. Samen bedenken, testen en bouwen we algoritmes die écht in productie gaan. Je helpt bijvoorbeeld met een nieuwe aanbevelingenstraat die dagelijks miljoenen gebruikers beter weet te bedienen en te bereiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fair & explainable AI in de context van Video on Demand en Audio on Demand. Zo ontwikkelen we het model, doen we offline optimalisatie, brengen we het naar A/B en houden we het dan online. Dus géén proof-of-concept die in een la verdwijnt maar binnen dag live voor miljoenen Nederlanders.

Als machine learning engineer speel je een belangrijke rol in al deze aspecten met de mogelijkheid om je breder te ontwikkelen.  

In het dagelijkse werk onderscheiden we technische- en optimalisatie uitdagingen die we samen tackelen. Technisch moeten oplossingen onderhoudbaar, betrouwbaar en schaalbaar zijn. Denk aan het realtime aanbevelen voor 100.000 gelijktijdige en actieve gebruikers. Optimalisatie uitdagingen zijn bijvoorbeeld het vertalen van persoonlijke relevantie naar zoekmachines en het meewegen van publieke waarde in aanbevelingen. Onze uitdagingen gaan ook verder dan alleen algoritmes ontwikkelen; we ontwerpen een hybride systeem waarbij input van content experts en algoritmes samen tot de beste gebruikerservaring gaan leiden.  

Als learning machine engineer kun je je in de breedte ontwikkelen door onderdeel te zijn van de gehele technische keten: zo kun je een model schrijven in Keras/Tensorflow/Pytorch, bouw je in Docker containers, zorg je voor optimalisatie van in de cloud hyperparameters, deploy je Serverless óf Kubernetes, rust je A/B testsystemen uit om niet alleen zakelijke maar ook sociale doelen te toetsen én zorg je ervoor dat alle diensten soepel blijven draaien. 

Wat breng je mee 
Op hoofdlijnen 

 • hbo/wo werk- denkniveau; 
 • ervaring met aanbevelingsalgoritmes en zoekmachines; 
 • bekend zijn met Learning to Rank algoritmes en metrics (MAP, nDCG, etcetera); 
 • ervaring met het schrijven van productie-code, niet alleen proof-of-concepts. 

Technische bagage  

 • 3+ jaar programmeer ervaring in statische taal bij voorkeur Golang; 
 • 3+ jaar programmeer ervaring in Python 3; 
 • 3+ jaar ervaring met Cloud platforms (AWS/Azure/GCP), bij voorkeur GCP; 
 • 3+ jaar ervaring met Elastic Search; 
 • 3+ jaar ervaring met machine learning frameworks zoals Sklearn, Tensorflow, Pytorch of Keras; 

Van salaris tot onboarding 

 • NPO kent een 36-urige werkweek met flexibele werktijden; 
 • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over je jaarsalaris; 
 • je krijgt 200 vakantie-uren; 
 • wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen; 
 • NPO kent diverse doorgroeimogelijkheden; 
 • een NPO Fit programma helpt voor een goede fysieke en mentale balans; 
 • en onze onboarding app zorgt ervoor dat je snel je weg weet te vinden binnen NPO. 

De functie van machine learning engineer wordt voor 36 uur per week ingevuld waarbij je 4x 9 uur kunt werken en kent een minimum salaris van € 3.293,= en een maximum van € 5.180,= volgens de CAO voor het omroeppersoneel (schaal H). Het is een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.  

De afdeling  
De afdeling Data en Personalisatie is verantwoordelijk voor het realiseren van de datastrategie van NPO. Het doel van deze strategie is het continu inzichtelijk maken van de behoeften van het Nederlandse Publiek en hierop in te spelen met slimme op data gebaseerde functionaliteiten, uiteraard binnen de geldende privacy grenzen.   

De afdeling bestaat uit de volgende teams:   

 1. Data Analyse;  
 2. Data Integratie, Aanbevelingen en Zoeken;  
 3. NPO-id en Profiel;  
 4. Metadata kwaliteit.   

Als machine learning engineer maak je deel uit van het team Data Integratie, Aanbevelingen en Zoeken. 

Interesse  
Wil je meer weten over de impactvolle functie van machine learning engineer bel dan met Arno van Rijswijk, via 06 13 34 76 65. Je kunt ons natuurlijk ook appen Christel Schermers, corporate ICT recruiter. Heb je geen vragen en ben je enthousiast, stuur ons dan via onderstaande sollicitatieknop jouw cv (t.a.v. Arno van Rijswijk).   

Wanneer ontvang je een reactie  
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek met onze recruiter plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit op gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een tweede gesprek waarbij wij meer de diepte ingaan en waarbij wellicht zelfs een casus ingezet wordt. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod! 

Goed om te weten: 

 • de vacature staat gelijktijdig in- en extern uit; 
 • er kunnen omstandigheden ontstaan waardoor wij de vacature eerder sluiten; 
 • interne kandidaten genieten bij gelijke geschiktheid de voorkeur; 
 • de vacature zal na sluitingsdatum niet meer zichtbaar zijn; 
 • kandidaten die bij ons komen werken, dienen een VOG aan te vragen en referenties aan te leveren. 

 

Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.