Over NPO

.Net developer (m/v/x)

Datum: 03 januari 2023

De publieke omroepen hebben veel online platformen met duizenden uren aan video en audio. Maar hoe kan ons publiek dit gemakkelijk en snel vinden? Kan dat met personalisatie? En zo ja, in welke vorm kunnen we dat het beste doen? Als je stemt op de Top2000 op je favoriete artiest, zou je dan ook geattendeerd willen worden op een documentaire van deze artiest op NPO Start? En zou je meer willen weten als gebruiker waar we je voorkeuren voor gebruiken en welke data we van je hebben? Daar houden we ons binnen het NPO-id/NPO Profiel team mee bezig. 

De afdeling
De afdeling Data en Personalisatie is verantwoordelijk voor het realiseren van de datastrategie van NPO. Het doel van deze strategie is het continu inzichtelijk maken van de behoeften van het Nederlandse publiek en hier op in te spelen met slimme op data gebaseerde functionaliteiten, uiteraard binnen de geldende privacy grenzen. De afdeling bestaat uit de volgende teams:

 1. Data Analyse;
 2. Data Integratie, Aanbevelingen en Zoeken;
 3. NPO-id en Profiel;
 4. Metadata kwaliteit.

Als .Net Developer maak je deel uit van het DevOps team NPO-id/NPO Profiel. We werken agile samen middels dagelijkse standups, een gedeelde roadmap en KANBAN-bord.

Dit ga je doen
In jouw rol als .Net developer / Dev Ops Engineer NPO-id/NPO Profiel bouw je aan een data omgeving waarmee we gebruikers over alle platformen van de publieke omroepen zo veel mogelijk op maat kunnen bedienen. Maar alleen als de gebruikers dat willen. En dat is een tweede onderdeel van je rol. We geven gebruikers inzicht in en controle over de data die wij als NPO van ze verzamelen en inzetten. Privacy, veiligheid en transparantie zijn daarin belangrijke begrippen. 

De nadruk komt in eerste instantie te liggen op het operationele deel van het platform waarna het accent meer zal verschuiven naar de (door)ontwikkeling. Doordat de werkzaamheden zeer breed zijn kijken we naar wat het beste bij jou past.

Er zijn 3 aandachtsgebieden:

 1. doorontwikkeling op het .Net deel
 2. doorontwikkeling op de toekomstige data uitwisseling
 3. doorontwikkeling op het front-end deel (web en app). 

Hier herken je jezelf in 

 • Je hebt hbo/wo werk- en denkniveau; 
 • Op jouw cv staat ruime ervaring in het beheren en ontwikkelen van systemen/applicaties; 
 • Je hebt ervaring met managed distributed systems en clusters, CI/CD, Gitlab/Github;
 • Je hebt ervaring met clouddiensten als GCP, AWS, Azure, etc.
 • Je hebt ervaring met monitoring en reporting applicaties (zoals bijv. Zabbix, Kibana en Elastic); 
 • Je hebt ervaring met ticketsystemen zoals Jira;
 • Tot slot ben je bekend met Agile werkwijzen (kanban en sprints)

Tot slot kom je te werken in een Nederlandse organisatie waar de voertaal Nederlands is, óók binnen Tech. De functie kan niet remote uitgevoerd worden. 

Salaris en Arbeidsvoorwaarden
Iedereen is welkom. Ook als je bijvoorbeeld een arbeidsbeperking hebt en er aanpassingen nodig zijn.

Dat je een mobiel en MacBook van NPO krijgt is vanzelfsprekend. Het samenwerken met je collega’s aan de doorontwikkeling van het product maakt het vet net als het werken met de nieuwste tech stack. Wil je thuiswerken? Ook geen enkel probleem! We werken momenteel hybride bij NPO.

We hebben een 36-urige werkweek die je flexibel kunt indelen, ideaal voor een goede balans tussen werk en privé. Bovendien hebben we 5,5 week vakantie op jaarbasis. Hebben we al wat verteld over de NPO-programma’s? Met NPO Fit proberen we je fysiek en mentaal “fit’ te houden. Door NPO Academy zorgen we ervoor dat je de ruimte krijgt om jezelf te blijven ontwikkelen. De vaste eindejaarsuitkering van 6%, een bijdrage in de ziektekosten en een collectieve pensioenregeling zijn ook aanwezig.

De functie van .Net developer wordt voor 36 uur per week ingevuld (waarbij je 4 x 9 uur mag werken) en kent een salaris tussen € 3.359,= en € 5.284,=  bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.  

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van .Net developer / DevOps engineer bel dan met Laura Goysu, corporate IT recruiter, op 06 23 90 91 90. Heb je geen vragen en ben je enthousiast? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatieknop en stuur ons jouw cv en motivatie (t.a.v. Laura Goysu).

Wanneer ontvang je een reactie?
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een (digitaal) gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een vervolg gesprek waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!

Open voor iedereen
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de NPO op deze wijze versterkt.

Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.