Over NPO

PHP developer (NPO Start - player team) (m/v/x)

Datum: 04 November 2021
Uren: 36

Kom samen met ons bouwen aan NPO, de website waarmee we met onze publieke content impact blijven realiseren voor ons miljoenen publiek

Dit vind je leuk om te doen 
Als PHP Developer krijg je de kans om aan de backend te werken die de player in de nieuwe NPO start app en de verschillende omroepen gaat voorzien van alle benodigde data, waaronder informatie over de video’s en de DRM. Deze player zal voor zowel radio als tv gebruikt worden en zal ervoor zorgen dat gebruikers kunnen kijken naar ontspannende programma’s, nieuws, films of docu’s en luisteren naar verschillende radio stations van de NPO. Uiteraard doen we dit om een optimale kijk- en luister ervaring te creëren voor de gebruikers.

In het team is er veel ruimte voor eigen inbreng en krijg je volledige ownership over de ontwikkeling van de services. We gebruiken PHP8 en programmeren object-georiënteerd. Als PHP developer denk je actief mee over de architectuur, designpatterns en de integratie van testing. In sprints leveren we iedere 2 weken een nieuwe release op. Hiervoor gebruiken we Jira en Azure. Binnen het team helpen we elkaar door code te reviewen en checken daarbij op zaken zoals unit-tests en SOLID code. Ervaring met het automatiseren van deployments (CI/CD) is onderdeel van jouw werkzaamheden.

Naast PHP ga je werken met onder andere:

 • Symfony;
 • Automatisering van Deployments (CI/CD);
 • Docker;
 • AWS;
 • Unit-tests;
 • Test driven development (pre);
 • Streaming & playout.

Hier herken je jezelf in  
We zijn bezig om van NPO een tech-savvy organisatie te maken, de afdeling Technologie zit daarom midden in een uitdagende transformatie. We hebben een torenhoge ambitie en zullen die samen met jouw ambitie proberen te verwezenlijken in onze weg naar onze nieuwe Tech culture. Als PHP developer is het ook jouw uitdaging om hieraan mee te bouwen. Dus neem je kennis en ervaring mee en kom bij ons bouwen!

Het digitale landschap verandert snel en voortdurend. Als je nieuwsgierig bent naar techniek en voortdurend op de hoogte wil zijn van nieuwe tools, frameworks en oplossingen pas je goed bij ons. Je komt in een startup team te werken met de voordelen van een grote organisatie.

Jouw collega’s vinden het leuk als je een visie en mening hebt over waar de technologie naartoe gaat. Je staat open voor discussie en veranderingen wanneer er nieuwe ideeën worden aangedragen, en natuurlijk is er alle ruimte om ook zelf met input te komen.

Wat bezit je al?

 • hbo werk- en denkniveau;
 • ervaring met agile ontwikkelmethodes en scrum;
 • ervaring met PHP8, MySQL en Git;
 • kennis van en ervaring met Docker, AWS en Unit-Testing;
 • ervaring met werken in CI/CD en automation;
 • het is een pre als je ervaring met microservice architectuur en playout & streaming services hebt.
 • uiteraard ben je goed in de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden we?
Dat je een mobiel en MacBook van NPO krijgt is vanzelfsprekend. Het samenwerken met je collega’s aan de doorontwikkeling van het product maakt het vet net als het werken met de nieuwste tech stack. Wil je thuiswerken? Ook geen enkel probleem! We werken momenteel hybride bij NPO.

We hebben een 36-urige werkweek die je flexibel kunt indelen, ideaal voor een goede balans tussen werk en privé. Bovendien hebben we 5,5 week vakantie op jaarbasis. Hebben we al wat verteld over de NPO-programma’s? Met NPO Fit proberen we je fysiek en mentaal “fit’ te houden. Door NPO Academy zorgen we ervoor dat je de ruimte krijgt om jezelf te blijven ontwikkelen. De vaste eindejaarsuitkering van 6%, een bijdrage in de ziektekosten en een collectieve pensioenregeling zijn ook aanwezig.

Interesse ?
Wil je meer weten over de functie van PHP developer dan kun je appen of bellen met Tino Moolenaar, corporate IT recruiter, 06 31 38 09 25. Heb je geen vragen en ben je enthousiast? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatieknop en stuur ons jouw cv en motivatie (t.a.v. Tino Moolenaar).

Wanneer ontvang je een reactie
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek met onze recruiter plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit op gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een tweede gesprek waarbij wij meer de diepte ingaan en waarbij wellicht zelfs een casus ingezet wordt. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!

Open voor iedereen
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. En dat is precies waar wij als NPO naar op zoek zijn. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. 
Onze vacatures staan daarom open voor iedereen. 

  Solliciteer direct
  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Job alert

  Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.