Over NPO

Product Owner (Zapp Zappelin NPO3)

Datum: 18 februari 2021

Impact maken met jouw werk voor de jonge generaties. Dat kan als je bij NPO komt bouwen aan nieuwe apps en websites voor NPO Zapp en NPO Zappelin.

Wat ga je doen?
Het mediagedrag van vooral jonge generaties is sterk veranderd, mede door invloed van sociale media. Met de nieuw te ontwikkelen productlijn gaan wij in eigen huis een nieuwe generatie apps en websites bouwen voor NPO Zapp en NPO Zappelin. Wij gaan hierbij pionieren en een proeftuin zijn voor nieuwe initiatieven, interactieve - en innovatieve (technische) mogelijkheden en programmaformats. Zo zorgen wij tevens ook bij de jonge generaties voor meer maatschappelijke impact.

Je krijgt als product owner een gouden kans om de apps en websites van NPO Zapp en NPO Zappelin opnieuw te ontwikkelen.

Als product owner werk je in nauw overleg met de Directie de productvisie verder uit en vertaal je deze op basis van een nieuw designconcept naar epics, een roadmap en een backlog. Samen met het nieuw te vormen team ontwikkel je deze nieuwe app’s binnen een uitdagende deadline. Dat vraagt een haarfijn gevoel voor gebruikerswensen, de kwaliteit om een visie te vormen en te vertalen naar uitvoering met een ondernemende mentaliteit. Je hebt kennis van en inzicht in de technologische fundamenten van dergelijke apps, de architectuur en de backend-systemen.

Rogier Peetoom – Clusterlead front-end services:

De functie van product owner is gevarieerd en uitdagend. Je staat in het hart van onze online omgeving en samen met je team bepaal je het gezicht van de apps NPO Zapp en NPO Zappelin. Als product owner sta je aan het roer van development en werk je samen met de stakeholders aan de beste beleving voor jonge generaties.

Team Engagement Platform

De afdeling Technologie zit midden in een uitdagende transitie naar een tech-savvy organisatie. Jij hebt ambities en wij ook! Samen met jou willen wij deze verwezenlijken in onze weg naar onze nieuwe tech culture. Dus neem je kennis en ervaring mee en kom bij ons bouwen! Je komt in een startup team te werken met de voordelen van een grote organisatie waarbij wij werken met de nieuwste tech stack. Wil je meer weten over het werken bij NPO? Kijk dan op https://bit.ly/39zxBvY.

Wat breng je mee?

Als product owner zie je jouw uitdaging in het opbouwen van een engineering cultuur én het bouwen aan de toekomst van apps en websites van NPO Zapp en NPO Zappelin.

Als product owner ben je een echte voortrekker en pionier. In het team is veel ruimte voor eigen inbreng en krijg je volledige ownership over de ontwikkeling van de apps. Natuurlijk heb je passie voor de producten van de Publieke Omroepen.

Wat staat er op jouw cv

 • je hebt hbo werk- en denkniveau;
 • de opleiding product owner heb je afgerond;
 • je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als product owner;
 • bovendien heb je ervaring met hi-traffic apps en websites;
 • en je hebt kennis van en ervaring met DevOps, headless CRM en video platforms.

Jouw technisch inzicht maakt dat je stevigheid bezit om besluiten te kunnen nemen, dat je een complexe architectuur begrijpt en op niveau deelneemt aan gesprekken met developers. Wanneer doelstellingen of kaders ontbreken of onduidelijk zijn, weet je deze tijdig te signaleren, te bespreken en zo nodig zelf op te stellen.

Als echte ambassadeur van de agile werkwijze ben je gericht op samenwerken en continu verbeteren. Je bent inhoudelijk een goede en vooral ook een overtuigende gesprekspartner op alle niveaus binnen de organisatie. Door jouw stijl weet je anderen te enthousiasmeren, inspireren en motiveren.

Van salaris tot onboarding

 • NPO kent een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
 • vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • 200 vakantie-uren;
 • NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen;
 • NPO Fit programma voor een goede fysieke en mentale balans;
 • leuke onboarding app zodat je snel je weg weet te vinden binnen NPO.

De functie van product owner wordt voor 36 uur per week ingevuld en kent een minimum salaris van € 3.153,= en een maximum van € 4.960,= volgens de CAO voor het omroeppersoneel (schaal H). Vanuit NPO zijn er regels vastgelegd omtrent het intern doorgroeien binnen dezelfde of naar een andere schaal.

Hoe kun je reageren?
Als ruimte voor initiatief, het werken voor een miljoenen publiek binnen een continu veranderende organisatie en op het hoogste niveau spelen in het medialandschap voor jou belangrijk zijn, solliciteer dan bij NPO!

Wil je meer weten over de functie van product owner, app of bel met Christel Schermers, corporate recruiter, 06 30 60 05 11. Heb je geen vragen en ben je enthousiast? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatieknop en stuur ons jouw cv en motivatie (t.a.v. Christel Schermers).

NPO is voor iedereen. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Vacatures staan daarom open voor iedereen.

Wanneer kun je een reactie ontvangen?

Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een digitaal gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een tweede gesprek bij NPO in Hilversum waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!   

Belangrijk om te weten:

 • de vacature staat gelijktijdig in- en extern uit uit;
 • interne kandidaten genieten bij gelijke geschiktheid de voorkeur;
 • de vacature is na de sluitingsdatum niet meer zichtbaar;
 • kom je bij ons werken? Dan hebben wij jouw VOG en referenties nodig.
Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.