Over NPO

Security engineer

Datum: 12 mei 2021

Werken aan optimale informatiebeveiliging voor en bij NPO. Dát is jouw doel als Security engineer. Met elke handeling die jij uitvoert, draag je eraan bij de verspreiding van het media-aanbod van de publieke omroep nog veiliger te maken. Interessant? Bekijk dan onze vacature.

Wat ga je doen?

Als Security engineer bij NPO heb je een belangrijke functie. NPO heeft onder meer tot taak het media-aanbod van de publieke omroep via haar aanbodkanalen te verspreiden. In jouw rol draag je eraan bij dat dit op veilige wijze mogelijk is. Continu blijf je alert op de informatiebeveiliging van onze organisatie en inventariseer je mogelijke risico’s. Je doet dit zowel voor de interne organisatie als voor onze aanbodkanalen. Denk dan aan lineaire radio en TV, Video On Demand, Podcasts, online informatie en onze apps zoals NPO Start en NPO Luister.

Naast je dagelijkse werkzaamheden, zijn er ook cybersecurity vraagstukken voor speciale evenementen. Zoals in 2021 het Eurovisie Songfestival, de Olympische Spelen en het WK. Jij draagt eraan bij dat dit veilig verloopt. Je registreert alles in ons Security Incident & Event Management (SIEM), Splunk, en zorgt dat dit nog breder geïmplementeerd wordt. Daarnaast werk je met en aan onze monitoring software, je scant naar kwetsbaarheden en werk je met firewalls, anti-DDoS oplossing en andere technische beveiligingen.

De NPO-aanbodkanalen worden potentieel door 17 miljoen mensen gebruikt. Het bereik dat we hebben en de taak van de NPO, maakt het zo bijzonder om voor ons te werken. Het zorgen voor een goede beveiliging doen we met een team van drie collega’s. Er ligt een wereld aan mogelijkheden voor je open. Er is veel ruimte om initiatief te nemen waarbij geldt: Alles wat jij doet, heeft een positieve uitwerking op onze informatiebeveiliging. En op die manier heeft jouw werk impact. Op de NPO én op ons publiek.

Technologie Security

Je rapporteert inhoudelijk aan de IT Security Officer en maakt organisatorisch deel uit van het Technologie Backend cluster. Het Backend cluster is verantwoordelijk voor de NPO-werkplekken, netwerken, hosting en streaming diensten. Je werkt nauw samen met specialisten op besturingssysteem-, netwerk-, streaming-, hosting- en applicatiegebied en met externe partijen. Wil je meer weten over security bij NPO? Kijk dan eens naar onze Informatiebeveiligingsprincipes: https://bit.ly/35LIZTw.

Van salaris tot onboarding

 • NPO kent een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
 • vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • 200 vakantie-uren;
 • NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen;
 • NPO Fit programma voor een goede fysieke en mentale balans;
 • leuke onboarding app zodat je snel je weg weet te vinden binnen NPO.


  De functie van security engineer wordt voor 36 uur per week ingevuld en kent een minimum van € 2.731,- en een maximum van € 4.166,- volgens de CAO voor het omroeppersoneel (schaal G). Het is een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract. Inschaling is afhankelijk van opleiding en relevante kennis en ervaring. 

  Wat breng je mee?

  Je hebt een stevige basis gelegd in security en hebt eigen ideeën. De mogelijkheid om zelfstandig te werken en te pionieren in een klein team, spreekt je aan. Competenties die bij jou passen zijn resultaatgerichtheid, initiatief, organiseren en prioriteiten stellen. Uiteraard ben je de Nederlandse en Engelse taal machtig. Een flexibele houding en af en toe buiten kantoortijden werken, hoort er ook bij. Hackers en andere kwaadwillende houden zich tenslotte niet aan kantoortijden.

  Op jouw cv staat:

  • een afgeronde technische hbo-opleiding, bijvoorbeeld Informatica met een Cybersecurity richting;
  • Ervaring als security professional, security specialist of security engineer bij voorkeur bij een provider, hostingbedrijf of mediaorganisatie;
  • kennis van SIEM-platformen, principes en implementaties;
  • Splunk en Tenable Security Center;
  • Microsoft ecosysteem (Azure AD, O365, Windows, etc.), Apple en Linux;
  • netwerkcomponenten van onder andere Juniper en Fortinet.

  Hoe kun je reageren?

  Wil je meer weten over de vacature van security engineer bel dan met Jolanda Janssen, corporate recruiter via 06 23 63 71 31. Je kunt haar ook appenHeb je geen vragen en ben je enthousiast? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatieknop en stuur ons jouw cv en motivatie (t.a.v. Bart Adriaanse, clusterlead).

  NPO is voor iedereen. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Vacatures staan daarom open voor iedereen.

  Wanneer kun je een reactie verwachten?

  Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit op gesprek. Zijn wij beiden enthousiast, dan plannen we een tweede gesprek waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!

  Belangrijk om te weten:

  • er kunnen omstandigheden ontstaan waardoor de vacature eerder sluit;
  • de vacature zal na sluitingsdatum niet meer zichtbaar zijn;
  • kom je bij ons werken? Dan hebben we jouw VOG en referenties nodig.
  Solliciteer direct
  Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

  Job alert

  Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.