Over NPO

Security Engineer

Datum: 13 oktober 2021
Uren: 36

Kom meebouwen aan onze cybersecurity zodat wij op een betrouwbare wijze impact kunnen realiseren voor ons publiek!

Dit vind je leuk om te doen
Als geen ander weet jij dat cybersecurity belangrijk is. Daarom is dit ook jouw primaire verantwoordelijkheid bij NPO! Dagelijks ervaren wij bij NPO de impact van goede cybersecurity waardoor heel Nederland gebruik kan blijven maken van onze diensten. Kom jij ons hierbij helpen?

Als security engineer ga je vooral aan de slag met technische maatregelen en implementeer en beheer je beveiligingsmaatregelen op besturingssysteem-, netwerk-, streaming-, hosting- en applicatiegebied.

Jouw voornaamste werkzaamheden bestaan uit de implementatie van het NPO Security Incident & Event Management (SIEM) systeem op basis van Splunk. Maar je zult ook werken met en aan onze monitoring software, scanners voor kwetsbaarheden, firewalls, anti-DDoS oplossingen en andere technische beveiligingen. Eigenlijk worden alle technische componenten op het vlak van beveiliging verder ontwikkeld zodat NPO nóg veiliger wordt en we onze risico's nóg beter kunnen beheersen.

Uiteraard ga je dit niet alleen doen maar samen met NPO specialisten, de IT Security Officer, collega’s van publieke omroepen en externe partijen. Lees hier dan ook meer over onze Informatiebeveiligingsprincipes: https://bit.ly/3oR0zwV.

Hier herken jij jezelf in

 • hbo werk- en denk niveau;
 • op jouw cv staat minimaal 3 jaar ervaring als security professional waarbij je hands on ervaring hebt met:
  • Splunk (engineer / admin)
  • Splunk Enterprise Security
  • het onderzoeken van netwerk events;
 • natuurlijk heb je kennis van
  • SIEM platformen, principes en implementaties;
  • Splunk en Tenable Security Center;
  • Microsoft ecosysteem (Azure AD, O365, Windows, etc.), Apple en Linux

Kennis van netwerkcomponenten zoals Juniper, Huawei en Fortinet maakt jouw profiel interessanter.

Als security engineer weet je je proactief op te stellen en kun je waar nodig positief-kritisch zijn. De functie biedt veel vrijheid en een brede scope omdat je in een klein team werkt. Stresstolerantie, resultaatgerichtheid, initiatief, organiseren en prioriteiten stellen en innovatie en creativiteit zijn competenties die goed ontwikkeld zijn.

Jouw potentie, onze passie!
Onze Cluster Leads zoeken actief naar jouw potentie met als doel jou te helpen om je persoonlijk te ontwikkelen. Deze ontwikkeling kan in vele vormen en is altijd op maat; want iedereen is anders!

Van salaris tot onboarding

 • NPO kent een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
 • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over je jaarsalaris;
 • je krijgt 200 vakantie-uren;
 • wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen;
 • NPO kent diverse doorgroeimogelijkheden;
 • een NPO Fit programma helpt voor een goede fysieke en mentale balans;
 • en onze onboarding app zorgt ervoor dat je snel je weg weet te vinden binnen NPO.

De functie van security engineer wordt voor 36 uur per week ingevuld en kent een minimum salaris van € 2.731,= en een maximum van € 4.166,= volgens de CAO voor het omroeppersoneel (schaal G). In deze functie krijg je een stand-by vergoeding. Het is een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.

Technologie Security
Je rapporteert inhoudelijk aan de IT Security Officer van NPO, je maakt organisatorisch deel uit van het Technologie Backend cluster. Het Backend cluster is verantwoordelijk voor de NPO werkplekken, netwerken, hosting en streaming diensten. Samen met de NPO Information Security Officer en de IT Security Officer en de collega’s security engineer vorm je hét cyber security team van NPO.

Interesse?
Wil je meer weten over de impactvolle functie van security engineer bel dan met Bart Adriaanse, cluster lead, via Evelyne te Kloese op 06 48 38 40 79. Je kunt ook appen met Jolanda Janssen, recruiter. Heb je geen vragen en ben je enthousiast? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatieknop en stuur ons jouw cv en motivatie (t.a.v. Bart Adriaanse).

De NPO wil voor alle Nederlanders betekenisvol zijn en voor iedereen van waarde. We proberen onze maatschappelijke taak zo goed mogelijk te verbinden aan de behoeften van het publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen. De NPO wil ook achter de schermen een weerspiegeling zijn van de Nederlandse bevolking en heeft om dit te realiseren een voorkeursbeleid vastgesteld voor kandidaten met een biculturele achtergrond. Dit zijn inwoners van Nederland die ook een achtergrond hebben in een niet-westers land.

Biculturele kandidaten die voldoen aan de bij de gevraagde functie behorende competenties worden nadrukkelijk uitgenodigd op deze vacature te reageren. Bij gelijke geschiktheid wordt aan kandidaten met een biculturele achtergrond de voorkeur gegeven.

Wanneer ontvang je een reactie?
Zodra je gesolliciteerd hebt, ontvang je binnen een week een reactie. Een telefonisch gesprek met onze recruiter kan volgen zodat we allebei kort kennis kunnen maken. Is er een match, dan nodigen we je snel uit voor een eerste gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we snel een tweede gesprek in waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij daarna beiden nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod.

Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.