Over NPO

Security Engineer (m/v/x)

Datum: 16 februari 2023
Uren: 36

Dit vind je leuk om te doen
Als geen ander weet jij dat cybersecurity belangrijk is. Daarom is dit ook jouw primaire verantwoordelijkheid bij NPO! Dagelijks ervaren wij bij NPO de impact van goede cybersecurity waardoor heel Nederland gebruik kan blijven maken van onze diensten. Kom jij ons hierbij helpen? 

Als security engineer ga je vooral aan de slag met technische maatregelen en implementeer en beheer je beveiligingsmaatregelen op besturingssysteem-, netwerk-, streaming-, hosting- en applicatiegebied.

Jouw voornaamste werkzaamheden bestaan uit de implementatie van het NPO Security Incident & Event Management (SIEM) systeem op basis van Splunk. Maar je zult ook werken met en aan onze monitoring software, scanners voor kwetsbaarheden, firewalls, anti-DDoS oplossingen en andere technische beveiligingen. Eigenlijk worden alle technische componenten op het vlak van beveiliging verder ontwikkeld zodat NPO nóg veiliger wordt en we onze risico's nóg beter kunnen beheersen.

Uiteraard ga je dit niet alleen doen maar samen met NPO specialisten, de IT Security Officer, collega’s van publieke omroepen en externe partijen. Lees hier dan ook meer over onze Informatiebeveiligingsprincipes: https://bit.ly/3oR0zwV. 

Hier herken jij jezelf in

 • hbo werk- en denk niveau;
 • op jouw cv staat minimaal 3 jaar ervaring als security professional waarbij je hands on ervaring hebt met:

 1. het onderzoeken van netwerk events;
 2. SIEM platformen, principes en implementaties;
 3. Tenable Security Center of soortgelijke tooling;
 4. Microsoft ecosysteem (Azure AD, O365, Windows, etc.), Apple en diepgaande kennis van Linux

Kennis van netwerkcomponenten zoals Juniper, Huawei en Fortinet maakt jouw profiel interessanter. 

Als security engineer weet je je proactief op te stellen en kun je waar nodig positief-kritisch zijn. De functie biedt veel vrijheid en een brede scope omdat je in een klein team werkt. Stresstolerantie, resultaatgerichtheid, initiatief, organiseren en prioriteiten stellen en innovatie en creativiteit zijn competenties die goed ontwikkeld zijn.

Jouw potentie, onze passie! Onze Cluster Leads zoeken actief naar jouw potentie met als doel jou te helpen om je persoonlijk te ontwikkelen. Deze ontwikkeling kan in vele vormen en is altijd op maat; want iedereen is anders! 

Van salaris tot onboarding

 • NPO kent een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
 • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over je jaarsalaris;
 • je krijgt 200 vakantie-uren;
 • wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen;
 • NPO kent diverse doorgroeimogelijkheden;
 • een NPO Fit programma helpt voor een goede fysieke en mentale balans;
 • en onze onboarding app zorgt ervoor dat je snel je weg weet te vinden binnen NPO.

De functie van Security engineer wordt voor 36 uur per week ingevuld (4 x 9 uur is mogelijk) en kent een salaris tussen € 3.359,= en € 5.284,= bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.

Technologie Security
Je rapporteert inhoudelijk aan de IT Security Officer van NPO, je maakt organisatorisch deel uit van het Technologie Backend cluster. Het Backend cluster is verantwoordelijk voor de NPO werkplekken, netwerken, hosting en streaming diensten. Samen met de NPO Information Security Officer en de IT Security Officer en de collega’s security engineer vorm je hét cyber security team van NPO.

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van Security Engineer bel of app met onze recruiter, Tino Moolenaar, corporate IT recruiter, 06 31 38 09 25. Heb je geen vragen en ben je enthousiast? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatieknop en stuur ons jouw cv en motivatie (t.a.v. Tino Moolenaar).

Wanneer ontvang je een reactie?
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een (digitaal) gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een vervolg gesprek waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!

Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.