Over NPO

Senior Netwerk Engineer (m/v/x)

Datum: 03 januari 2023
Uren: 32 - 36

Kom bij NPO werken aan een toekomstbestendige, robuuste en betrouwbare netwerkinfrastructuur.  

Wat ga je doen? 
NPO bouwt de komende tijd aan een volledig nieuwe, platform onafhankelijke publicatieketen. Als Senior Netwerk Engineer lever je een essentiële bijdrage aan deze vernieuwing door infrastructurele aanpassingen en een datacenter migratie in goede banen te leiden. Dit doe je niet alleen, maar in nauwe samenwerking met je collega’s van IT Infrastructuur, omroepen en leveranciers. 

Als Senior Netwerk Engineer, ben je verantwoordelijk voor het beheer van de connecties tussen alle netwerkcomponenten binnen de complexe infrastructuur van NPO. Je lost verstoringen op en bent het eerste aanspreekpunt voor collega’s binnen de publieke omroep met vragen over infrastructuur en de koppelingen met onze medianetwerken. 

Je volgt nieuwe ontwikkelingen op het gebied van netwerkinfrastructuur en cloud op de voet en gebruikt de opgedane kennis om regie te voeren op het netwerk en infrastructuur domein. Je coördineert en monitort de uitvoering van netwerkbeheer door een externe NOC service provideren voert operationeel overleg over de roadmap en incidenten. Daarnaast participeer je als Senior Netwerk Engineer regelmatig in projecten die gericht zijn op het implementeren van nieuwe diensten en uitbreiding of vernieuwing van de netwerkinfrastructuur.  

Met vier datacenters, redundant over 2 regio’s en meerdere availability zones, en meervoudig uitgevoerde verbindingen tussen onze publieke en private cloud, draag je zorg voor een hoge beschikbaarheid. Je gaat mee rouleren in een bereikbaarheidsdienstregeling voor het oplossen van verstoringen buiten kantoortijd. Daarom woon je niet verder dan 1 uur van Hilversum. 

NPO en IT Infrastructuur 
De afdeling IT Infrastructuur verzorgt fundamentele ICT-diensten voor de Publieke Omroep, zoals netwerkbeheer, kantoorautomatisering en security operations. De teams Server & Datacenter en Netwerken zijn onderdeel van deze afdeling en verzorgen Datacenter en Netwerkbeheer en ISP-diensten voor NPO en verschillende omroepen. 

Wat breng je mee? 

  • Je hebt hbo werk- en denkniveau; 
  • Op jouw cv staat meerdere jaren kennis van en ervaring met het implementeren en beheren van netwerken in een Juniper omgeving; 
  • Je hebt een certificering op CCNP / CCIP/ JNCIP niveau of hoger. 
  • Praktische kennis van AWS Direct, IPv4 routing (BGP, OSPF, etc.), switching en firewalling is essentieel. 

Je bent communicatief vaardig en werkt graag zowel zelfstandig als in teamverband. Een goed analytisch en probleemoplossend vermogen en een resultaatgerichte en flexibele werkhouding helpen je om succesvol te zijn in deze functie. 

Arbeidsvoorwaarden 

  • Bij NPO hanteren wij een 36-urige werkweek met flexibele werktijden; Je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris; 
  • Je krijgt 200 vakantie-uren; 
  • Wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen. 
  • De functie van Senior Netwerk Engineer wordt voor 36 uur per week ingevuld en heeft een salaris tussen € 3.359,= en € 5.284,= bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.  

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van Senior Netwerk Engineer bel of app onze recruiter, Tino Moolenaar, corporate IT recruiter, 06 31 38 09 25. Heb je geen vragen en ben je enthousiast? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatieknop en stuur ons jouw cv en motivatie (t.a.v. Tino Moolenaar).

Wanneer ontvang je een reactie?
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een (digitaal) gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een vervolg gesprek waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!

Open voor iedereen
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. En dat is precies waar wij als NPO naar op zoek zijn. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Onze vacatures staan daarom open voor iedereen.

Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.