Over NPO

Senior UX designer

Datum: 07 april 2021

Kom als Senior UX designer impact maken op miljoenen Nederlanders die van onze sites en apps gebruik maken!

Wat ga je doen?

Als senior UX designer ben je eigenlijk een teamleider die samen met andere designers, product owners en coördinatoren een vriendelijke en intuïtieve gebruikers ervaring architectuur creëert voor onze radio/audio merken (NPO Radio 1, 2, 4 en 5, NPO 3FM, FunX en NPO Luister).

Dit begint natuurlijk met een gedegen kennis van hoe gebruikers omgaan (cognitief) met digitale touch points. Doordat jij begrijpt hoe mensen denken en werken, kun jij als senior UX designer het brede kader bepalen voor hoe de gebruikerservaringen van onze radio/audio merken van NPO moeten zijn. Als senior UX designer ontwerp je indien nodig mock-ups en prototypes voor elk product of touch points. Ook schrik je niet van het opmaken van scenario's en use-cases. Je bent bekend met het maken van customer centric design op basis van marktanalyse, kwalitatief & kwantitatief gebruikersonderzoek en feedback en combineert dit met de eisen en wensen van onze radiomerken.

Als senior UX designer coach, train en challenge je je team. Je komt met nieuwe ideeën en verbetert processen.

Wat breng je mee?

 • UX design & strategy
 • value proposition design
 • concept development
 • journey development & service blueprints 
 • UX research & testing (lean testing is een pre)
 • prototyping tooling (axure, invision, figma) 
 • tooling als VWO, Hotjar, Matomo, Clicktale
 • coaching designers
 • design systems / component oriented design
 • aantoonbare ervaring aan bureau of agency kant is een pre

Van salaris tot onboarding

 • NPO kent een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
 • vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • 200 vakantie-uren;
 • NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen;
 • NPO Fit programma voor een goede fysieke en mentale balans;
 • leuke onboarding app zodat je snel je weg weet te vinden binnen NPO.

De functie van senior UX designer wordt voor 36 uur per week ingevuld. De functie kent een minimum van € 3.197,= en een maximum van € 5.029,= op fulltime basis volgens de CAO voor het omroeppersoneel (schaal H). Het is een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract. Inschaling is afhankelijk van opleiding en relevante kennis en ervaring.

Sites & apps team
Het sites & apps team werkt aan een breed portfolio van digitale producten van de alle radiozenders incl NPO Luister, die gebruikt worden door miljoenen Nederlanders. Dit team zorgt voor alles; van de stemtool voor de Top2000, de FunX website en -app tot een podcast action voor Google home. Daarnaast worden onder meer een Studiomessenger en een DJ/producer-dashboard waar gebruik van wordt gemaakt in al onze radiostudio’s, hier ontwikkeld. Deze producten maken dagelijks, en in het bijzonder tijdens evenementen zoals tijdens 3FM Serious Request the lifeline en de Radio 1 Sportzomer, de verbinding tussen gebruikers en radiomakers. Het team sites & apps houdt zich daarnaast bezig met innovatie rond nieuwe technieken zoals speech to text, automatic metadatering, voice controlled UI.

Hoe kun je reageren?

Wil je meer weten over de functie van senior UX designer, dan kun je appen of bellen met Christel Schermers, corporate recruiter, 06 30 60 05 11. Heb je geen vragen en ben je enthousiast? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatieknop en stuur ons jouw cv en motivatie (t.a.v. Christel Schermers).

NPO is voor iedereen. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Vacatures staan daarom open voor iedereen.

Wanneer kun je een reactie ontvangen?

Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit op gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een tweede gesprek waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!

Belangrijk om te weten:

 • kom je bij ons werken? Dan hebben we jouw VOG en referenties nodig.
Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.