Over NPO

Solution Architect Broadcast & Digital

Datum: 24 augustus 2021
Uren: 36

Kom als solution architect NPO begeleiden bij de stappen die wij zetten op het gebied van het digitaal publiceren van content. Heb jij ervaring met broadcast en digital, audio en video, content en metadata? Dan is deze functie perfect voor jou!

Wat ga je doen?
Het werkterrein van de solution architect is veelomvattend en bevindt zich in de allerhoogste ‘league’ als het gaat om de inzet van informatie technologie ten behoeve van broadcasting en de transitie van onze broadcast-processen naar nieuwe online en on demand proposities.

De solution architect beweegt zich in de volle breedte over de broadcastketens en binnen het domein van digitale content. Zo bedenk en ontwerp je oplossingen voor technologische vraagstukken die zich aandienen bij het digitaal distribueren van de content van de omroepen. Dankzij jouw inspanningen zijn o.a. NPO Start, NPO Luister, onze websites en andere touchpoints in staat nieuwe functionaliteiten en nieuwe content aan te bieden. Je zorgt er uiteraard ook voor dat de door jouw bedachte oplossingen kunnen worden geïmplementeerd. Dat doe je in nauwe samenwerking met de collega’s van onze Tech teams, de omroepen en onze leveranciers.

Als solution architect krijg je een stevig pakket van taken en verantwoordelijk-heden. Hierbij kun je denken aan:

 • het modelleren, beschrijven, evalueren, documenteren, optimaliseren en innoveren van onze broadcast en digitale publicatieprocessen;
 • het analyseren van nieuwe wensen en eisen van onze belangrijkste stakeholders én het door vertalen hiervan naar technologische oplossingen;
 • het leveren van bouwstenen en overwegingen voor de (doorlopende) ontwikkeling van onze digitale distributie strategie;
 • de ontwerpkeuzes die je voorstelt, zijn afgestemd op de uitgangspunten van onze Enterprise architectuur. Hiervoor werk je nauw samen met onze Enterprise architecten en zie je er ook op toe dat de door jouw ontworpen oplossingen op de juiste wijze worden geïmplementeerd;
 • je bent een adviseur en klankbord voor de collega’s waar je mee samenwerkt in projecten. Daarbij lever je naast een inhoudelijke architectuurbijdrage ook bijdrages aan projectplannen, epics, user stories, business cases en roadmaps van de teams waarvoor je aan de slag gaat; team Tech Audio en team Publicatie Video.

Om dit alles zo goed mogelijk te kunnen doen, werk je vanzelfsprekend nauw samen met de collega (solution) architecten die werkzaam zijn voor onze front- en back-end clusters en bij onze leveranciers.

Hier herken je jezelf in

 • op jouw cv staat minimaal 10 jaar ervaring als (Solution) Architect of Lead Developer;
 • je hebt een afgeronde wo opleiding op het gebied van Informatica, ICT of Electrotechniek;
 • je hebt uitgebreide kennis van architectuurmodellen en technieken (o.a. Togaf);
 • Je hebt grote domeinkennis van digitale content publicatie, cloud technieken en broadcast, zowel op het vlak van Audio als van Video;
 • Je hebt ervaring en affiniteit met het werken in een Agile werkomgeving.
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Minstens zo belangrijk zijn je instelling en je persoonlijkheid als solution architect. Je bent je er voortdurend van bewust dat de bedrijfskritische systemen van NPO van groot maatschappelijk belang zijn. Commitment, kwaliteitsbewustzijn, verantwoordelijkheidsgevoel en servicegerichtheid zijn hiervoor essentiële eigenschappen. Communicatief ben je vaardig en je stijl is toegankelijk en inspirerend voor iedereen met wie je samenwerkt; van collega-architecten tot (senior) stakeholders binnen en buiten NPO.

Van salaris tot onboarding

 • NPO kent een 36-urige werkweek met flexibele werktijden;
 • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
 • je krijgt 200 vakantie-uren;
 • wij hebben een NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen;
 • NPO kent diverse doorgroeimogelijkheden;
 • wij hebben een NPO Fit programma voor een goede fysieke en mentale balans;
 • je kunt gebruik maken van onze onboarding app zodat je snel je weg weet te vinden binnen NPO.

De functie van solution architect wordt voor 36 uur per week ingevuld en kent een minimum salaris van € 3.814,= en een maximum van € 6.172,= volgens de CAO voor het Omroeppersoneel (schaal J). Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Het is een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van solution architect? Bel dan met Hajo de Visser, clusterlead Media Techniek, via Evelyne te Kloese via 06- 48 38 40 79. Heb je geen vragen en ben je enthousiast, stuur ons via onderstaande sollicitatieknop jouw cv en motivatie (t.a.v. Hajo de Visser). Je kunt ons natuurlijk ook appen (Jolanda Janssen, corporate recruiter).

De NPO wil voor alle Nederlanders betekenisvol zijn en voor iedereen van waarde. We proberen onze maatschappelijke taak zo goed mogelijk te verbinden aan de behoeften van het publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen. De NPO wil ook achter de schermen een weerspiegeling zijn van de Nederlandse bevolking en heeft om dit te realiseren een voorkeursbeleid vastgesteld voor kandidaten met een biculturele achtergrond. Dit zijn inwoners van Nederland die ook een achtergrond hebben in een niet-westers land.

Biculturele kandidaten die voldoen aan de bij de gevraagde functie behorende competenties worden nadrukkelijk uitgenodigd op deze vacature te reageren. Bij gelijke geschiktheid wordt aan kandidaten met een biculturele achtergrond de voorkeur gegeven.

Wanneer ontvang je een reactie?
Je kunt tot en met dinsdag 14 september solliciteren.

16 september 2021: terugkoppeling sollicitatie
22 september 2021: 1e sollicitatiegesprekken bij NPO (ochtend)
23 september 2021: terugkoppeling 1e sollicitatiegesprekken
27 september 2021: 2e sollicitatiegesprekken bij NPO (middag)
28 september 2021: terugkoppeling 2e sollicitatiegesprekken
29 september 2021: aanbod arbeidsvoorwaarden (telefonisch en per mail)

Goed om te weten

 • de vacature van solution architect staat zowel in- als extern uit;
 • soms sluiten wij een vacature eerder; wacht dus niet tot op het laatste moment;
 • sla de vacature zelf op omdat deze na sluitingsdatum niet meer zichtbaar is;
 • kom je bij ons werken? Dan hebben we jouw VOG nodig.
Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.