Over NPO

Streaming en Distributie Specialist (m/v/x)

Datum: 08 November 2022
Uren: 36

Kom als Streaming en Distributie Specialist bijdragen aan een verbeterde streamingdienst voor kijkers en luisteraars van de publieke omroep.

Wat ga je doen?
De NPO breidt de komende tijd het gratis toegankelijke NPO Start uit met aanvullende programmering en vooruitkijken. Als Streaming en Distributie Specialist borg je de continuïteit en speel je een essentiële rol bij de verdere ontwikkeling van dit platform.

Je werkt samen met je collega’s in team Hosting & Streaming en de architecten aan een optimale inrichting van het Video en Audio CDN voor NPO en de publieke omroepen. Je volgt nieuwe ontwikkelingen op het gebied van streaming media op de voet en gebruikt de opgedane kennis om technische regie te voeren op het contributie en distributie domein.

Jij bent de spin in het web als het gaat om afstemming en uitvoering van de werkzaamheden rond het CDN en de streaming diensten van onze platformen. Je coördineert en monitort de uitvoering van CDN-activiteiten bij leveranciers en voert operationeel overleg over de roadmap en incidenten. In overleg met de contractmanager en leveranciers maak je NPO-ambities waar door richting te geven aan de doorontwikkeling van de geleverde diensten.

Je komt te werken in een betrokken team met veel kennis en een rijke ervaring op het gebied van streaming. Met dit team zet je je in voor de ontwikkeling en het beheer van interne maatwerk streaming oplossingen. Je ondersteunt je collega’s van onder andere NPO-start en alle publieke omroepen met hun streaming-vraagstukken.

Tot slot ga je op termijn mee rouleren in een 24x7 uur bereikbaarheidssysteem, en lever je 1e en 2e lijns support op de streaming producten van het team.

Wat breng je mee?

  • Je hebt hbo werk- en denkniveau en ruime technische bagage;
  • Je hebt gedegen technische kennis van streaming formaten, DRM, Stream Access Entitlement en Multi-CDN strategie;
  • Je houdt de ontwikkelingen in je vakgebied nauwkeurig bij;
  • Je hebt een agile mentaliteit en bent bekend met scrum;

Kennis van encoding en transcoding processen is een pré.
Je hebt een proactieve houding, bent leergierig en werkt graag zowel zelfstandig als in teamverband. Je bent communicatief vaardig en staat sterk in je schoenen. Je bent graag met collega’s en stakeholders in gesprek om hun wensen op te halen, vertaalt ze samen met je team in robuuste technische oplossingen en ziet toe op de technische uitvoering, zowel intern als extern.

NPO en IT Infrastructuur
De afdeling IT Infrastructuur verzorgt fundamentele ICT-diensten voor de Publieke Omroep, zoals netwerkbeheer, kantoorautomatisering en security operations. Het productteam Hosting & Streaming is één van de 6 teams binnen de afdeling en verzorgt (Cloud) Hosting en Streaming diensten voor NPO en verschillende omroepen.

Arbeidsvoorwaarden
Bij NPO hanteren wij een 36-urige werkweek met flexibele werktijden waarbij we hybride werken;

  • Je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris;
  • Je krijgt 200 vakantie-uren;
  • Je krijgt toegang tot onze NPO Academy zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen.

De functie van Streaming en Distributie Specialist wordt voor 36 uur per week ingevuld en heeft een salaris tussen € 3.293,= en € 5.180,= bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay m/v/x. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.

Interesse?
Wil je meer weten over de functie van Streaming en Distributie Specialist dan kun je appen of bellen met Tino Moolenaar, corporate IT recruiter, 06 31 38 09 25. Heb je geen vragen en ben je enthousiast? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatieknop en stuur ons jouw cv en motivatie (t.a.v. Tino Moolenaar). Past bovenstaande functie net niet helemaal? We nodigen je toch van harte uit om te solliciteren.

Wanneer ontvang je een reactie?
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een (digitaal) gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een vervolggesprek waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!

Open voor iedereen
De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. En dat is precies waar wij als NPO naar op zoek zijn. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Onze vacatures staan daarom open voor iedereen.


Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.