Over NPO

System Engineer (m/v/x)

Datum: 14 maart 2023

Als techneut help jij ons om onze kantoorautomatisering op een hoger plan te tillen! Als jij op de hoogte bent van de laatste technologieën is dit jouw nieuwe baan!

System Engineer

Wat ga je doen?
Als System Engineer heb je binnen NPO een ontzettend brede functie met veel vrijheid, ruimte om initiatieven te nemen en ideeën te ontwikkelen binnen een dynamische, informele en aansprekende omgeving. Het kan zo maar zijn dat jouw werkplek soms in het radiohuis is. Hoe tof is dat!
Als System Engineer houd je onze kantoorautomatiseringssystemen in de lucht en ontwikkel je deze proactief door waarmee je een belangrijke bijdrage levert aan de verdere professionalisering van onze diensten en dienstverlenging.
Binnen NPO werken wij met technologieën zoals Microsoft 365, Server 2022, Windows 10, VMware, System Center, Exchange, Veeam, Microsoft Azure en andere verschillende Cloud en SaaS omgevingen.
Wij kennen ruim 600 werkplekken. Het oplossen van storingen, ook als deze buiten kantoortijd plaatsvinden, hoort uiteraard ook tot jouw verantwoordelijkheden. Je draait dan ook mee in de storingsdienstregeling.
Naast al deze verantwoordelijkheden heb je als System Engineer een actieve (coördinerende) rol in projecten die gericht zijn op verbetering van de werkplek en backend omgeving. Onderhoud op het serverpark en storage draai jij je handen niet voor om. Het adviseren, vervangen of documenteren is jou niet onbekend. Wil je weten welke projecten wij nu doen?

De afdeling technologie, het cluster en het team
In een omgeving waarin het gebruik van online en on-demand groeien, zijn bijvoorbeeld diensten als het technische platform voor NPO Start, de ontwikkeling van een nieuwe Radio-app en het medianetwerk voor de publieke omroep ongekend belangrijk. Deze en meer expertises horen bij de afdeling Technologie.
Binnen de afdeling Technologie zijn er negen productteams;

 1. NPO Start;
 2. Metadata;
 3. Sites & Apps;
 4. Infrabeheer;
 5. Hosting & Streaming;
 6. Netwerkbeheer;
 7. NPO ID.
 8. Servicedesk
 9. Applicatie Management

De experts die werken binnen de productteams, zijn verbonden met elkaar vanuit clusters. Er zijn momenteel drie clusters;

 1. Cluster Front-End Services;
 2. Cluster IT Infrastructuur;
 3. Cluster Application Services.

Experts in de productteams zijn cruciaal in het leveren van de digitale diensten van de Publieke Omroep. Zij delen kennis en werken samen aan het ontwikkelen van visie, vaardigheden en standaarden in het werkgebied van hosting, streaming, connectivity en broadcasting, computing, storage, networking, virtualisatie, cloud delivery modellen, video- en audio streaming, security, platform hosting, automation, Windows en Linux.
De functie van System Engineer zit in team Infrabeheer en valt in het cluster IT Infrastructuur waar ongeveer 6 collega’s werken.

Team Infrabeheer

Het team Infrabeheer zorgt ervoor dat NPO medewerkers onder alle omstandigheden op elke locatie de beschikking hebben over een veilige werkplek. Elementen die onderdeel uitmaken van de dienstverlening zijn o.a. Microsoft 365​, Storage Management​, Service Management, Specials​ (hard- en software).​
Team Infrabeheer zorgt er bovendien voor dat de informatie van de NPO onder alle omstandigheden veilig is. De dienstverlening van team Infrabeheer bevat daarom ook mobile device management, de uitvoering en onderhoud van het informatie-beveiligingsbeleid en het realiseren en in stand houden van veilige verbindingen.
Daarnaast zorgt team Infrabeheer voor de optimale balans tussen gebruikerservaring en alle kosten die gepaard gaan met de werkplekomgeving. Het team is er dus ook op uit om de Publieke Omroep te wijzen op andere manieren om efficiënter en handiger te werken.​ Vandaar dat team Infrabeheer zich ook ontfermt over user engagement programma​’s, applicaties rationalisatie en optimalisatie en innovaties op het vlak van ondertiteling.

Wat breng je mee?
Aantoonbare HBO werk/denkniveau, minimaal 6 jaar ervaring (medior) en 10 jaar ervaring (senior) in een vergelijkbare functie en ervaring met Agile werken, maakt jou geschikt voor de functie van System Engineer. Je woont op maximaal 60 minuten van Hilversum.
Inschaling (medior/senior) gebeurt op basis van toetsing ervaring/kennis.
Goede communicatieve - en contactuele eigenschappen kenmerken jou als System Engineer. Een goed analytisch en probleemoplossend vermogen en een resultaatgerichte, proactieve en flexibele werkhouding maken het verschil. Je bent in staat zowel zelfstandig als in een klein team te werken.
Je hebt kennis van en ervaring met:

 • Windows server 2019 t/m 2022 (DNS/DHCP/Active Directory/Policies);
 • Windows 10/11 (Deployment, Troubleshooting);
 • Microsoft Always On VPN;
 • Microsoft Endpoint Configuration Manager (OS deployment, patch management, application deployment);
 • Vmware Horizon VDI;
 • Microsoft365 (Hybrid omgeving kennis, Exchange, Defender);
 • Microsoft Azure;
 • VMware vSphere;
 • Veeam Backup;
 • Powershell;
 • Hyperconverged storage (ScaleIO/vSAN);
 • Hitachi storage (VSP/HNAS) is een pré

Ervaring met Networking, Application Packaging (MSI en Batch Scripts), Follow me printing, Mobile device management, MacOS en Jamf spreekt ons aan.

Arbeidsvoorwaarden
 

 • bij NPO hanteren wij een 36-urige werkweek met flexibele werktijden; 
 • je ontvangt een vaste eindejaarsuitkering van 6% over het jaarsalaris; 
 • je krijgt 200 vakantie-uren; 
 • wij hebben een NPO Academy om jezelf verder te ontwikkelen; 

De functie van System Engineer wordt voor 36 uur per week ingevuld (waarbij je 4 x 9 uur mag werken) en kent een salaris tussen € 3.359,= en € 5.284,=  bruto per maand op basis van 36 uur. We schalen in op basis van opleiding, ervaring en equal pay. Het gaat om een vaste baan waarbij je start met een jaarcontract.  

Interesse? 
Wil je meer weten over de functie van System Engineer? Je kunt onze recruiter, Tino Moolenaar bellen op 06 31 38 09 25 of appen. Heb je geen vragen en ben je enthousiast stuur dan je cv en motivatiebrief (t.a.v. Tino Moolenaar).

Wanneer ontvang je een reactie? 
 
Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit voor een (digitaal) gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een vervolg gesprek waarbij wij meer de  diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod! Een code-assement zal onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. 

Open voor iedereen

De NPO heeft een publieke taak: van waarde zijn voor elk individu én voor de samenleving als geheel. De behoeften van ons publiek, met al zijn achtergronden en opvattingen, zijn daarbij leidend. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Want juist doordat we van elkaar verschillen, kunnen we tot nieuwe inzichten en betere oplossingen komen. En dat is precies waar wij als NPO naar op zoek zijn. We zijn benieuwd wie jij bent en welke kwaliteiten en ervaring jij meebrengt. Onze vacatures staan daarom open voor iedereen.

Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.