Over NPO

UX Designer

Datum: 12 oktober 2020
Uren: 36

Geef jij iedere gebruiker van de geheel nieuwe NPO Start app de beste ervaring? Met jouw werk bij NPO maak je impact op een miljoenen publiek. Nieuwsgierig? Bekijk onze vacature voor UX designer.

Wat ga je doen?
Er wordt een geheel nieuwe NPO Start app gebouwd. Binnen dit team ben jij dé drijvende kracht voor de beste gebruikerservaring van ons miljoenen publiek. Als UX designer werk je aan onze UX-strategie en draag je zorg voor de consistente UX van alle touchpoints van NPO Start.

Je neemt het voortouw in complexe ontwerptrajecten en zet niet alleen de grote lijnen uit maar werkt ook zelf oplossingen uit. Ook valt het testen en valideren van de oplossing onder je verantwoordelijkheden. Je vertaalt UX-uitdagingen (single sign on, hand over, bigscreen navigatie, enz.) naar logische en gebruikersvriendelijke oplossingen. Samen met de product coördinatoren ben jij het aanspreekpunt voor de ontwikkeling van het UX design. Daarnaast adviseer je interne opdrachtgevers over toegankelijkheid, gebruiksgemak en presentatie. Je maakt je sterk voor een consistente gebruikerservaring en weet dit overtuigend en helder te onderbouwen. Met jouw vernieuwende ideeën en kennis van de nieuwste ontwikkelingen binnen je vakgebied, inspireer je anderen. Je rapporteert aan de Product Owner NPO Start.

Team NPO Start
De afdeling Technologie zit in midden in een uitdagende transitie naar een tech-savvy organisatie. Jij hebt ambities en wij ook! Samen met jou willen wij deze verwezenlijken in onze weg naar een nieuwe tech culture. Dus neem je kennis en ervaring mee en kom bij ons bouwen! Je komt in een startup team te werken met de voordelen van een grote organisatie waarbij wij werken met de nieuwste tech stack.

Van salaris tot NPO Fit en NPO Academy

 • 36-urige werkweek met flexibele werktijden en thuiswerk mogelijkheden;
 • vaste eindejaarsuitkering van 6%;
 • 200 vakantie-uren;
 • NPO Academy;
 • NPO Fit programma;
 • leuke onboarding app.

De functie van UX designer wordt voor 36 uur per week ingevuld. Afhankelijk van kennis en ervaring word je ingeschaald in schaal G of H. Schaal G loopt van € 2.693,= tot € 4.109,= en schaal H van € 3.153,= tot € 4.960,= op fulltime basis volgens de CAO voor het Omroeppersoneel.

Wat breng je mee?
Je bent een creatieve geest die goede concepten en excellente ontwerpen maakt. Ook ben je bekend met de uitdagingen om te ontwerpen voor een compleet ecosysteem van eindgebruikersapparaten (van telefoon tot big screen). Bij voorkeur heb je ook ervaring met een soortgelijke gebruikersomvang als waar je bij NPO voor gaat werken. Om succesvol te zijn, kun je goed communiceren, ben je stressbestendig en breng je de nodige energie mee in ons team. Uiteraard ben je de Nederlandse en Engelse taal machtig.

Op jouw cv staat:

 • een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld kunstacademie, CMD of industrieel ontwerp;
 • minimaal 4 jaar ervaring als UX designer;
 • het beheersen van de bekende ontwerptools;
 • kennis van frontend-technieken;
 • ervaring met het gebruik van (video) content managementsystemen en portals.

Hoe kun je reageren?

Wil je meer weten over de functie van UX designer dan kun je appen of bellen met Christel Schermers, corporate recruiter, 06 30 60 05 11. Heb je geen vragen en ben je enthousiast? Solliciteer dan via onderstaande sollicitatieknop en stuur ons jouw cv en motivatie (t.a.v. Christel Schermers).

NPO is voor iedereen. Dat willen we ook weerspiegelen in de personeelsbezetting van onze organisatie. Wij geloven in een inclusieve organisatie, die de kracht van diversiteit gebruikt om tot nog betere resultaten te komen. Vacatures staan daarom open voor iedereen.

Wanneer kun je een reactie ontvangen?

Zodra je gesolliciteerd hebt, krijg je binnen een week een reactie van ons. Een telefonisch gesprek plannen we om kort kennis te maken. Is er een match, dan nodigen we je op hele korte termijn graag uit op gesprek. Zijn wij beiden enthousiast dan plannen we een tweede gesprek waarbij wij meer de diepte ingaan. Zijn wij beiden dan nog steeds enthousiast dan volgt er een aanbod!

Belangrijk om te weten

 • kandidaten die bij ons komen werken, dienen een VOG aan te vragen en referenties aan te leveren;
 • telefoontjes of mails i.h.k.v. acquisitie worden niet beantwoord.
Solliciteer direct
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Job alert

Wil jij graag als eerste op de hoogte zijn van al onze vacatures? Schrijf je dan nu in voor onze job alert. Zodra er nieuwe vacatures zijn, ontvang je dagelijks een e-mail van ons; wel zo gemakkelijk.